• Українська
  • English
Студенти БДМУ – переможці Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей  

Студенти БДМУ – переможці Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей  

Згідно з наказом Міністерства освіти та науки України № 1457 від 24.11.2020 року «Про проведення Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей у 2020/2021 навчальному році» з жовтня 2020 року по квітень 2021 року у закладах вищої освіти було проведено Конкурс студентських наукових робіт серед вітчизняних та іноземних студентів.

У закладах вищої освіти, визначених наказом як базові, відбулися підсумкові науково-практичні конференції з різних галузей знань і спеціальностей. На підставі рецензій на студентські наукові роботи та оцінки наукових доповідей учасників конференцій галузевими конкурсними комісіями були визначені переможці Всеукраїнського туру Конкурсу.

Переможцями ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей у 2020-2021 навчальному році з різних галузей стали 9 студентів Буковинського державного медичного університету:

У галузі «Медицина»:

  1. Ілащук Ольга Ігорівна, автор роботи «Особливості перебігу метаболічного синдрому при латентному автоімунному діабеті дорослих залежно від фенотипу основного захворювання» (диплом І ступеня); науковий керівник – Пашковська Наталія Вікторівна, д.мед.н., професор, завідувач кафедри клінічної імунолоії, алергології та ендокринології.
  2. Тащук Максим Вікторович, автор роботи «Кількісна оцінка ЕКГ та запровадження інформаційних систем аналізу стану пацієнта: імплементація технології «Смарт-ЕКГ» та оцінка ефективності терапії STEMI» (диплом ІІ ступеня); науковий керівник – Іванчук Павло Романович, к.мед.н., доцент кафедри внутрішньої медицини, фізичної реабілітації, спортивної медицини.
  3. Марчук Олена Володимирівна, автор роботи «Роль внутрішньочеревної гіпертензії у розвитку післяопераційної евентрації» (диплом ІІІ ступеня); науковий керівник – Бодяка Володимир Юрійович, д.мед.н., доцент, завідувач кафедри онкології та радіології.
  4. Прокопчук Катерина Олексіївна, автор роботи «Клінічна картина перебігу пептичної виразки шлунка та дванадцятипалої кишки у поєднанні з артеріальною гіпертензією і цукровим діабетом типу 2» (диплом ІІІ ступеня); науковий керівник – Буздуган Інна Олексіївна, к.мед.н., асистент кафедри внутрішньої медицини та інфекційних хвороб.
  5. Шкварковська Анастасія Ігорівна, автор роботи «Порівняльна характеристика ендоскопічних змін та моторики у хворих на гастроезофагальну рефлюксну хворобу з кислими та лужними рефлюксами» (диплом ІІІ ступеня); науковий керівник – Рева Тетяна Василівна, к.мед.н., доцент кафедри внутрішньої медицини, клінічної фармакології та професійних хвороб.

У галузі «Цивільна безпека»:

  1. Геруш Назар Ігорович, автор роботи «Якість поверхневих вод як показник безпечного середовища для населення регіону» (диплом І ступеня); науковий керівник – Масікевич Андрій Юрійович, к.т.н., доцент кафедри гігієни та екології.

У галузі «Екологія»:

  1. Декальчук Софія Віталіївна, автор роботи «Оцінка екологічного стану об’єктів природно-заповідного фонду з використанням санітарно-мікробіологічних показників» (диплом ІІ ступеня); науковий керівник – Масікевич Юрій Григорович, д.б.н., професор кафедри гігієни та екології.

У галузі «Технології захисту навколишнього середовища»:

  1. Геруш Назар Ігорович, автор роботи «Біологічне очищення фільтратів сміттєзвалищ в умовах аерованих лагун» (диплом ІІ ступеня); науковий керівник – Масікевич Андрій Юрійович, к.т.н., доцент кафедри гігієни та екології.
  2. Тюлєнєва Віалланта Олександрівна, автор роботи «Оцінка стану атмосферного повітря Передкарпаття та шляхи покращення його якості» (диплом ІІ ступеня); науковий керівник – Масікевич Юрій Григорович, д.б.н., професор кафедри гігієни та екології.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати