• Українська
  • English
Студенти БДМУ посіли призові місця в міжнародних мовних конкурсах

Студенти БДМУ посіли призові місця в міжнародних мовних конкурсах

Щорічна участь студентів Буковинського державного медичного університету в Міжнародних конкурсах із української мови є свідченням їх національної свідомості, чіткої громадянської позиції та патріотизму – таких важливих якостей для кожного українця, особливо сьогодні, коли ворог чатує біля кордонів нашої держави. Приємно, що майбутні медичні фахівці не тільки опановують професію, а й вивчають мову та історію свого народу для того, щоб стати гідною елітою українського суспільства, готовою взяти на себе відповідальність за прийняті / неприйняті рішення та їх наслідки.

Цьогорічні змагання наших студентів у двох престижних мовних конкурсах завершилися успіхом: маємо два призові місця, здобуті на ІІІ (для ЗВО – ІІ) етапі! Звісно, що такому результату передувала ретельна підготовка, адже для перемоги потрібно не тільки бути грамотним, тобто володіти літературними мовними нормами, а й мати глибокі знання з історії та з літератури, знати творчий доробок Кобзаря, аргументовано викладати свої думки, застосовувати неординарний підхід до аналізу суспільно-історичних процесів, встановлювати причинно-наслідкові зв’язки, бути творчим і креативним.

Отож нагадаємо хронологію конкурсних подій. Так, 11 грудня 2021 року відбувся обласний етап ХІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, за результатами якого студентка 10 групи І курсу медичного факультету № 2 Оликсюк Ірина посіла призове ІІ місце (науковий керівник – доцент кафедри суспільних наук та українознавства Г. В. Навчук).

Через тиждень, 18 грудня 2021 року, відбувся обласний етап іншого престижного конкурсу – ХХІІ Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика, в якому студентка 10 групи І курсу медичного факультету № 2 Бафанова Дар’я посіла почесне ІІІ місце (науковий керівник – доцент кафедри суспільних наук та українознавства Г. В. Навчук).

5 лютого 2022 року на базі Чернівецького вищого професійного училища радіоелектроніки відбулося нагородження переможців обласного етапу та фінальні змагання ХІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. Сподіваємося, що Оликсюк Ірина на цьому (всеукраїнському) етапі теж гідно представить наш виш і здобуде призове місце.

Варто зазначити, що заходи було організовано з дотриманням усіх карантинних норм, установлених у зв’язку з поширенням на території України та області гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Пам’ятаймо, що мова – це багатство нації, її історія, це те, що об’єднує людей, різних за своїми ідеалами та цінностями. Без української мови немає українського народу, а відповідно і держави! Отже, мова має значення!

Інформацію підготувала: доцент кафедри суспільних наук та українознавства Галина Навчук

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати