• Українська
  • English
Сучасні аспекти теоретичної та практичної стоматології

Сучасні аспекти теоретичної та практичної стоматології

Саме під такою назвою упродовж 4-5 травня на базі ВДНЗ України «Буковинський державний медичний університет» проходила науково-практична конференція з міжнародною участю.

У конференції брали участь лікарі-стоматологи, щелепно-лицеві хірурги, ортодонти, лікарі-інтерни, студенти, аспіранти, науковці за напрямком «Стоматологія» з різних куточків України та із закордону.

Під час конференції з вітальним словом виступив ректор університету, професор Тарас Бойчук, який побажав плідної роботи та цікавих наукових дискусій.

Були представлені понад 90 наукових робіт та близько 20 активних доповідей за різними напрямками стоматології, які представили відомі науковці у галузі стоматології:

професор Сороченко Г.В. з Національного медичного університету ім. О.О. Богомольця ознайомив аудиторію з доповіддю «5 новел про емаль зубів», в якій широко висвітлив сучасні виклики стоматології,

професор Аветіков Д.С. (ВДНЗ України «Українська медична стоматологічна академія») представив матеріал на тему: «Оптимізація консервативного лікування хворих з одонтогенними флегмонами щелепно-лицевої локалізації».

Жваву дискусію викликала доповідь професора Дєньги О.В., представника ДУ «Інститут стоматології та щелепно-лицевої хірургії НАМН України» на тему: «Програма профілактики основних стоматологічних захворювань у контексті національної стратегії охорони здоров’я України», яка окреслила сучасний стан питання щодо стоматологічної захворюваності в Україні.

Цікавий з клінічної точки зору матеріал був запропонований колективом кафедри дитячої хірургічної стоматології та щелепно-лицевої хірургії Національного медичного університету ім. О.О. Богомольця на чолі з професором Яковенко Л.М. щодо тем: «Обґрунтування вибору тактики хірургічного лікування дітей з вродженими незрощеннями верхньої губи та піднебіння», «Діагностика синдромальних проявів судинних новоутворень у щелепно-лицевій ділянці в дітей», «Оптимізація умов для відновлення функціональної спроможності травмованих зубів у дітей» , «Вибір тактики іммобілізації  переломів нижньої щелепи в тимчасовому та постійному прикусі».

Окремі слова подяки організатори конференції висловили своїм закордонним колегам, які долучилися до наукової спільноти України та поділилися своїм досвідом: професор Райлян Сільвія з Державного університету медицини та фармації ім. Н. Тестеміцану (Молдова) та професор Małgorzata Stawiak-Ososińska з університету Яна Кохановського (Польша).

Під час пленарних засідань були представлені роботи з актуальними проблемами сучасної стоматології, починаючи від профілактики і закінчуючи питаннями реабілітації пацієнтів з вродженими вадами розвитку.

Матеріали, представлені на науково-практичній конференціїї, викликали жвавий інтерес у присутніх та широке обговорення у лікарській аудиторії.

 

 

 

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати