• Українська
  • English
У БДМУ відбувся День відкритих дверей – «Стань на один день студентом БДМУ»

У БДМУ відбувся День відкритих дверей – «Стань на один день студентом БДМУ»

30 березня у Буковинському державному медичному університеті у новому форматі відбувся День відкритих дверей – «Стань на один день студентом БДМУ».

Свій шлях студента, учні Чернівецької області розпочали з кафедри медичної біології та генетики та кафедри фармацевтичної ботаніки та фармакогнозії. У рамках даного проєкту помічник ректора з іміджевої політики доцентка Інга ЄРЕМЕНЧУК провела профорієнтаційну роботу.

Майбутніх студентів з вітальним словом зустрів завідувач кафедри, професор Роман БУЛИК, який розповів про переваги навчання у БДМУ, зокрема розказав про сучасний симуляційний центр, де студенти мають змогу відпрацювати здобуті практичні навички на сучасних манекенах, а також прочитав мінілекцію на тему: «Генетика груп крові».

Викладачі кафедри, доценти Мар’яна Кривчанська, Катерина Власова, Володимир Волошин та асистент Владислав Йосипенко провели практичне заняття, де продемонстрували визначення групи крові за системою АВ0 та резус-належність (Rh-factor).

Слухачі мали змогу самостійно визначити групу крові та резус-фактор донорської крові, що викликало великий інтерес та захоплення серед учнів. Окрім цього, майбутні студенти розв’язували генетичні задачі на успадкування групи крові за системою AB0 та резус-фактор, працювали з сучасними світловими мікроскопами, розглядаючи мікропрепарати еритроцитів.

Проведений захід мав позитивні відгуки від слухачів, які на певний час змогли відчути себе у ролі студента-медика, студента-фармацевта, що дасть можливість учням бути більш обізнаними при обиранні майбутньої професії.

Після кафедри медичної біології та генетики та кафедри фармацевтичної ботаніки та фармакогнозії майбутніх студентів з вітальним словом в морфологічному корпусі БДМУ зустрів завідувач кафедри анатомії людини ім. М.Г. Туркевича професор Віктор Кривецький. Віктор Васильович розповів про специфіку навчання на кафедрі анатомії людини ім. М.Г. Туркевича де вивчається базова дисципліна – анатомія людини.

Майбутні студенти були розподілені на три групи з якими були проведені практичні заняття професорами Кривецьким В.В., Хмарою Т.В. та Проняєвим Д.В. Студентам на практичних заняттях на вологих препаратах були продемонстровані структури опорно-рухового апарату, головного мозку, черепних нервів та органи інших систем людського організму.

Також завідувач кафедри Віктор Кривецький продемонстрував присутнім можливості віртуальної 3 D анатомії, провів екскурсію музеями кафедри, провів пробне тестування в комп’ютерному класі в навчальному режимі. Всі присутні проявили жвавий інтерес при безпосередньому розгляді та ознайомленні з натуральними вологими препаратами в навчальних аудиторіях.

Учасники екскурсій мали можливість побачити різноманітні моделі та експонати людського тіла, від скелетів до моделей органів. Школярі мали можливість виконувати прості маніпуляції з визначенням органів на них. Викладачі надавали інформацію про функції та значення кожної структури, а також розповідали про можливі шляхи кар’єрного зростання у медичній сфері.

Професори кафедри провели серію лекцій на теми, пов’язані з анатомією, медичною практикою та науковими дослідженнями. Під час цих заходів учасники отримали можливість ставити питання та обговорювати аспекти медичної кар’єри. Цікаву дискусію викликали питання анатомічних передумов виникнення тих чи інших захворювань. Школярі проявили живий інтерес до анатомії та медичних професій, що підтверджує важливість подібних заходів для профорієнтації молоді. Було заплановано проведення подібних заходів в майбутньому з метою подальшого популяризування медичних професій серед школярів.

Завершальною локацією була кафедра медичної та фармацевтичної хімії. Доценти Володимир Грудько, Аліна Грозав, Алла Велика та викладач Юлія Кропельницька провели для абітурієнтів практикуми з фармацевтичної хімії. Під час заняття майбутні студенти мали змогу самостійно провести ідентифікацію та кількісне визначення лікарських засобів.

В рамках заходу для всіх присутніх Володимир Грудько продемонстрував серію яскравих хімічних дослідів під назвою “Флуоресценція лікарських засобів та продуктів їх перетворень”.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати