• Українська
  • English
У БДМУ відбувся Олімпійський тиждень
У БДМУ відбувся Олімпійський тиждень

У БДМУ відбувся Олімпійський тиждень

9-14 вересня 2019 року в БДМУ відбулися заходи з нагоди Олімпійського тижня в Україні та з нагоди Дня фізичної культури та спорту.

Упродовж цілого тижня в університеті проходили змагання серед студентів з настільного тенісу, легкої атлетики, пауерліфтингу, були проведені майстер-класи з фітнесу та йоги. Студентська збірна з футболу змагалася з командами лікарів та інтернів.

Кульмінацією спортивного свята стали змагання з футболу серед викладачів та лікарів-випускників нашого університету.

За команду співробітників БДМУ виступали: професор Полянський І.Ю. – завідувач кафедри хірургії №1; професор Кривецький В.В. – завідувач кафедри анатомії людини ім. М.Г.Туркевича; професор Зайцев В.І. (кафедра хірургії та урології); доцент Бірюк І.Г. – завідувач кафедри медицини катастроф та військової медицини та доцент Жуковський О.О. (кафедра нервових хвороб, психіатрії та медичної психології ім. С.М. Савенка).

У складі команд випускників БДМУ були гравці команди БУКФАМ — асистент Хащук В.С (кафедра дитячої хірургії та отоларингології), випускник БДМУ, чемпіон світу з футболу серед лікарів Кушнір С.Г., учасники Чемпіонату світу та Чемпіонату України серед лікарів Буздуган В.І. та Паушак С.Т.

Завершилося свято урочистою церемонією нагородження викладачів та співробітників університету, які поєднують свою лікарську діяльність з активними заняттями фізичною культурою та спортом, а у студентські роки тренувалися у збірних командах та захищали честь рідної альма-матер.

Вітав та нагороджував номінантів проректор з науково-педагогічної роботи І.В. Геруш. У своєму виступі Ігор Васильович відзначив, що в університеті приділяється надзвичайно велика увага питанням пропаганди здорового способу життя, підтримки студентів-спортсменів, розвитку сучасної інфраструктури для оздоровчих та спортивних тренувань.

Серед нагороджених грамотами співробітників були: проректор з науково-педагогічної роботи та виховання Зорій Н.І., голова профспілки БДМ У Ковальчук П.Є., завідувачі кафедр, професори, доценти, асистенти, серед яких, зокрема, титуловані спортсмени: завідувач кафедри анатомії людини ім. М.Г. Туркевича професор Кривецький В.В. (майстер спорту з гірськолижного спорту, чемпіон України 1982 та 1983 років), доцент кафедри біоорганічної і біологічної хімії та клінічної біохімії Бевзо В.В. (майстер спорту зі спортивного орієнтування).

 

Особливим моментом святкування стало вшанування ветеранів кафедри фізичної культури нашого університету, які понад півстоліття свого життя віддали розвитку фізкультури та спорту в університеті. Віншували майстрів спорту СРСР Дугаєва М.О. та Вєдєрнікова Є.П., Риженкова В.Т., які почули багато слів вдячності від своїх колишніх вихованців, а нині заслужених професорів, лікарів та вчених, знаних не лише в Україні, але й далеко за її межами.

Інформацію підготувала: старший викладач кафедри медицини катастроф та військової медицини Куліш Н.М.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати