• Українська
  • English
В БДМУ презентували Лабораторію для навчання сімейних лікарів
В БДМУ презентували Лабораторію для навчання сімейних лікарів

В БДМУ презентували Лабораторію для навчання сімейних лікарів

1 липня на базі навчально-тренінгового центру симуляційної медицини відбулося відкриття та презентація Лабораторії для навчання сімейних лікарів.

Уряд Швейцарії через україно-швейцарський проєкт «Розвиток медичної освіти» інвестував 3 млн грн у відкриття нової Лабораторії клінічних навичок для сімейних лікарів на базі Буковинського державного медичного університету.

Лабораторія клінічних навичок дозволить студентам та інтернам відпрацьовувати медичні навички на спеціальних симуляційних манекенах в умовах максимально наближених до роботи з реальними пацієнтами. Центр оснащений таким чином, що на його базі зможуть удосконалювати свої навички лікарі та медсестри як окремо, так і в команді.

Із знаковою подією – відкриттям Лабораторії клінічних навичок для сімейних лікарів привітали представники обласної та міської влади: Олег Чорний, директор Департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА та Наталія Калмикова, начальниця управління охорони здоров`я Чернівецької міськради.

Зауважимо, що Лабораторії клінічних навичок, де будуть проходити навчання майбутні та практикуючі сімейні лікарі складається із трьох симуляційних кімнат.

1 кімната: для відпрацювання медичних навичок, яка включає камери, мікрофони, а також медичне обладнання і штучні руки, ноги, сідниці, які можуть бути підключені до комп’ютера.

2 кімната: звідки інструктор і викладач надає інструкції – управляють навчальним процесом.

3 кімната: де студенти з викладачем переглядають записане відео – як вони виконували маніпуляції, виявляють помилки і підкреслюють гарні маніпуляції.

«Ми з 2019 року інвестуємо в розвиток медичної освіти в Україні. Наша ціль – якісна та сучасна медична допомога на первинній ланці, що можлива завдяки посиленню освіти в Україні. Тому ми з радістю презентуємо цю Лабораторію, оснащену манекенами, відеокамерами, мікрофонами. Матеріальна складова Лабораторії – є важливою, але не єдиною частина посилення якості навчання медиків. Проєкт постійно інвестує у кращі навички викладачів, IT рішення, ресурси, як от літературу, знання англійської мови — те, що і формує якісну освіту у медичних ЗВО України», — говорить Тетяна Степурко, керівниця проєктного офісу україно-швейцарського проєкту «Розвиток медичної освіти».

«Відкриття симуляційної лабораторії для навчання сімейних лікарів — дуже важливий і потрібний крок як для вищої медичної освіти , так і для практичної охорони здоров’я. Така лабораторія — наразі єдина у Чернівецькій області. Завдяки україно-швейцарскому проєкту «Розвиток медичної освіти» та Буковинському державному медичному університеті сімейні лікарі нашого краю матимуть змогу підвищувати свої професійні вміння, набувати нових навичок. Студенти матимуть змогу бачити взірець надання медичної допомоги на первинній ланці, адже лабораторія оснащена найкращим обладнанням і всім необхідним, що в ідеалі повинно бути у кожній амбулаторії чи центрі сімейної медицини»,— зазначив під час відкриття в.о. ректора БДМУ Віталій Максим’юк.

«Уряд Швейцарії через україно-швейцарський проєкт «Розвиток медичної освіти» приділяє велику увагу посиленню освіти лікаря загальної практики і медсестер на первинній ланці медичної допомоги в Україні. Саме тому Проєкт першочергово працює над розбудовою симуляційного навчання саме для майбутніх сімейних лікарів, медсестер і медбратів,» — розповів під час заходу Ігор Геруш, проректор з науково-педагогічної роботи БДМУ.

Відзначмо, що з 2019 року україно-швейцарський проєкт «Розвиток медичної освіти»інвестував понад 15 млн грн в розбудову симуляційного навчання у шести медичних ЗВО в Україні.

 

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати