• Українська
  • English
В БДМУ пройшов онлайн семінар з нагоди Всеукраїнського дня психічного здоров’я

В БДМУ пройшов онлайн семінар з нагоди Всеукраїнського дня психічного здоров’я

8 жовтня з нагоди Всесвітнього Дня психічного здоров’я співробітники кафедри психології та філософії Вищого державного навчального закладу України «Буковинський державний медичний університет», в рамках наукового гуртка кафедри,  провели онлайн-семінар  зі студентами 1-5 курсів спеціальності «Медична психологія», «Медична та психологічна реабілітація» на тему: «Психічне здоров’я людини як основа щасливого життя».

Під час проведення заходу  Любов Любіна – дитячий та сімейний психолог, кандидат психологічних наук, старший викладач кафедри психології та філософії, звернула увагу присутніх на те, що психічне здоров’я має першочергове значення для особистого благополуччя, підтримки здорових сімейних відносин і здатності кожної окремої людини відчувати радість та задоволення від життя. Розповіла про досвід проведення просвітницьких акцій, які вже декілька років поспіль колектив кафедри психології та філософії БДМУ, співробітники медико-психологічного центру спільно з Чернівецькою філією Української спілки психотерапевтів та психологами міста проводять у м. Чернівці для мешканців міста та області з питань психічного та психологічного здоров’я особистості.

 

Кандидат психологічних наук, викладач кафедри психології та філософії, Вікторія Осипенко розповіла студентам про особливості збереження психічного здоров’я, наголосивши на стигматизації цієї теми в суспільстві та  обґрунтувала важливість своєчасного звернення до психолога з метою ефективного розв’язання актуальних проблем особистості.

Доцент кафедри психології та філософії Олеся Павлюк висвітлила основні психологічні фактори подолання криз професійного становлення, динаміку їх розвитку в процесі навчально-професійної діяльності майбутнього фахівця, що дозволяє виявити нові резерви подолання психологічних криз. Адже вибір професії є ключовим моментом в житті молодої людини, який стимулюється і соціальними вимогами, і особистими мотивами стати самостійним.  Якщо особистісні особливості і вимоги до професії узгоджуються один з одним, то у молодої людини виникають відчуття задоволення своїм покликанням, відбувається розвиток її здібностей і схильностей. У разі ж їх неузгодженості професія  стає джерелом болісних переживань і деформує особистість.

Кандидат філософських наук  Анна Слубська наголосила підкреслила наскільки необхідним, в умовах сьогодення та соціальної дистанції є збереження психічного здоров’я суспільства й студентської молоді, зокрема та наголосила, що в БДМУ функціонує  медико-психолочіний центр, який надає психологічний супровід навчального процесу та консультативну  допомогу студентам нашого університету.

     

 

 

 

 

 

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати