• Українська
  • English
В БДМУ проведено виставку стрілецької зброї та засобів індивідуального медичного забезпечення

В БДМУ проведено виставку стрілецької зброї та засобів індивідуального медичного забезпечення

Минуло 33 роки з Дня виведення військ з Афганістану, однак, війна для тих хто її пережив залишила свій відбиток у пам’яті на завжди.

Кривава рана не загоїться ніколи, скільки б часу не минуло. Близько 4-х тисяч українців поклали свої молоді життя у тій жахливій війні. Афганці та ветерани бойових дій на територіях інших держав, пройшовши справжні шляхи пекла, ніколи не падали духом, і коли Україна потребувала їхньої допомоги, одні з перших пішли добровольцями на війну з російським агресором. Досвідчені воїни пліч опліч стали з молодими хлопцями на захист територіальної цілісності і недоторканості України, тому, що по іншому поступити вони не могли.

Ми засвідчуємо свою глибоку шану і повагу мужності та самовідданості цих людей. Вони як ніхто знають справжню ціну війні та миру і тому вміють дорожити сьогоднішнім днем та усвідомлювати свою відповідальність за долю і майбутнє своїх дітей, внуків і правнуків. На даний час учасники бойових дій є яскравим взірцем для прийдешніх поколінь у служінні українському народові.

З нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на територіях інших держав та 33-я річниця виведення радянських військ з Афганістану, 15 лютого 2022 року, кафедра медицини катастроф та військової медицини спільно з «Чернівецькою обласною громадською організацією Українська національна самооборона» організували виставку стрілецької зброї та медичного забезпечення військовослужбовців.

На виставці були представлені сучасні модифікації автомата АК, пістолета ПМ, американської гвинтівки М-16, снайперських гвинтівок та кулеметів.

Велику увагу привернули до себе міномети калібру 80 мм з арсеналом різноманітних мін та протитанкові керовані установки 9М114 «Малютка» і ПТРК «Фагот».

На виставці були широко представлені артилерійське приладдя, протипіхотні міни МОН-50, МОН-100, муляжі тротилових шашок різної ваги, ручні гранати РГД, Ф-1, саморобні вибухові пристрої, які застосовуються в сучасних умовах ведення війни на Сході нашої держави, а також засоби розмінування та ін.

Під час виставки студенти та присутні отримали можливість не тільки ознайомитися зі зброєю, але і відпрацювати практичні навички по тактичній медицині з використанням сучасних засобів захисту військовослужбовців.

За сумлінну працю, зразкове виконання службових обов’язків, проведену роботу по військово-патріотичному вихованню студентської молоді, значний особистий внесок у підготовку медичних кадрів, зокрема, офіцерів запасу медичної служби та з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на територіях інших держав та 33-ї річниці виведення радянських військ з Афганістану «Чернівецька міська асоціація учасників бойових дій» нагородила сім співробітників університету.

 

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати