• Українська
  • English
В БДМУ провели низку заходів з нагоди Дня психолога

В БДМУ провели низку заходів з нагоди Дня психолога

Щороку 23 квітня в календарі – Всеукраїнський день психолога. Це професійне свято другий рік поспіль відзначається в умовах війни. Оскільки, психологічна служба є важливою складовою медичної допомоги населенню, кафедрою психології та філософії спільно з Медико-психологічним центром Буковинського державного медичного університету 20 квітня року було проведено тематичний інформаційний захід «Медична психологія в умовах воєнного часу: реалії та перспективи».

З вітальним словом до учасників заходу звернулась Алла Борисюк (професор, завідувачка кафедри психології та філософії БДМУ) та Олександр Поліщук (доцент кафедри внутрішньої медицини, фізичної реабілітації та спортивної медицини, керівник медико-психологічного центру БДМУ, гарант освітньо-професійної програми спеціальності 225 «Медична психологія», психолог мобільних груп внутрішніх комунікацій Українського центру військового лідерства). Алла Борисюк привітала учасників, акцентуючи увагу присутніх на значимості професії лікаря-психолога у викликах сьогодення та подякувала запрошеним гостям за їхню роботу для підтримки «психологічного фронту» та наближення спільної Перемоги.

До участі у заході були запрошені спікерки: Тетяна Бут (м.Київ), лікар-психолог, психотерапевт, асистент кафедри медичної психології, психосоматичної медицини та психотерапії Національного медичного університету імені О.О.Богомольця. PhD студентка; Тетяна Аніщенко (м.Чернівці), випускниця БДМУ, лікар-психолог стаціонарних відділень ОКНН «Чернівецький обласний госпіталь ветеранів війни», тренер  психологічних навичок в кризових умовах, яка працює в методі КПТ, травмофокусованої терапії, наративно-екпозиційної терапії, спеціалізація у 8-ми кроковій програмі по роботі з втратою для дорослих, дітей та підлітків; Наталя Гринько (м.Львів), випускниця БДМУ, лікар-психолог, психотерапевт, кандидат медичних наук, доцент кафедри клінічної психології факультету наук про здоровʼя, Український Католицький Університет, психотерапевт на платформі «Mental Help», Глобальний договір ООН в Україні; Оксана Мудра (м.Чернівці), випускниця БДМУ лікар-психолог, психолог міжнародної гуманітарної організації «Humanity & Inclusion (Handicap International)», член УСП, член Всесвітньої асоціації позитивної психотерапії, консультант в методі позитивної транскультурної психотерапії.

Гості ділились власним професійним досвідом та наголошували на значимості безперервної освіти та необхідності самовдосконалення. Спікерки приділили окрему увагу різним векторам і ділянкам роботи лікаря-психолога в  умовах воєнного часу: від роботи в стаціонарах до діяльності психолога в роботі міжнародних гуманітарних організацій. Наталя Гринько наголосила на необхідності володіння іноземними мовами та можливостях участі в різноманітних міжнародних програмах.

До обговорення активно долучились кафедрали, які здійснюють підготовку фахівців – майбутніх лікарів-психологів доц. Марина Тимофієва, Вікторія Осипенко та Микита Глущенко.

Особливо цінним був зворотній зв’язок здобувачів освіти – студентів спеціальності «Медична психологія» щодо значимості та підвищення мотивації до навчання таких заходів, кристалізацію перспектив особистісного і професійного розвитку майбутніх фахівців медико-психологічної допомоги.

Окрім того, студентками спеціальності «Медична психологія» Буковинського державного медичного університету для цьогорічних старшокласників та абітурієнтів 19 квітня року було проведено онлайн-тренінг: «Куди тікає мій час? Або основи тайм-менеджменту». До тренінгу доєдналися студенти першого року навчання, які так само проживають складний період підготовки до заліків і модулів.

Ведучі тренінгу: Софія Свіжевська та Юлія Ольховенко студентки 3 курсу, спеціальності «Медична психологія» Буковинського державного медичного університету обговорили з учасникам про особливості та стресовість підготовки до НМТ і значення «правильного розподілу часу». За допомогою простих і дієвих вправ учасники вчились «перерозподіляти» свій час та структурувати його. Під час роботи учасники групи продемонстрували щирість та зацікавленість і дійшли висновку, що головними пожирачами часу виявляються не зовнішні чинники, а наші особистісні особливості (або їх відсутність).

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати