• Українська
  • English
В БДМУ вперше проведено цикл спеціалізації «Фізична реабілітація»

В БДМУ вперше проведено цикл спеціалізації «Фізична реабілітація»

За ініціативи та підтримки в.о. ректора Оксани Андрієць вперше в університеті на базі кафедри внутрішньої медицини, фізичної реабілітації та спортивної медицини (завідувач – професор Віктор Тащук) був проведений цикл спеціалізації для лікарів зі спеціальності «Фізична та реабілітаційна медицина».

Потреба в лікарях фізичної та реабілітаційної медицини в Україні невпинно зростає, оскільки такий лікар очолює мультидисциплінарну команду, яка надає реабілітаційну допомогу. Такі лікарі особливо потрібні на теперішній час, коли є багато поранених і велика потреба у відновленні порушених функцій органів і систем у пацієнтів.

Лікарі Буковини та Івано-Франківщини мали можливість отримати знання та освоїти практичні навички, які необхідні для лікаря фізичної та реабілітаційної медицини, робота якого спрямована на відновлення порушень структур та функцій організму, що виникли внаслідок різних хвороб та травм, оптимізацію активності та участі з урахуванням реабілітаційного прогнозу, а також стану довкілля

Лікар фізичної та реабілітаційної медицини виконує функцію «менеджера здоров’я» для хворого, підбирає лікарів інших спеціалізацій для мультидисциплінарної команди і здійснює їх координацію для одужання пацієнта.

Серед слухачів циклу були присутні як лікарі з певним власним реабілітаційним досвідом, що потребує ґрунтовного поглиблення, структурування та переорієнтації різного ступеня, так і колеги, що виявили зацікавленість у новій лікарській спеціалізації та будуть вибудовувати свою реабілітаційну платформу для розвитку фізичної та реабілітаційної медицини. В організації проведення циклу спеціалізації активну участь прийняла професор Оксана Полянська, яка є головою ГО «Буковинське товариство фізичної та реабілітаційної медицини» та співавтором стандарту освіти «Фізична терапія. Ерготерапія».

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати