• Українська
  • English
Можливості профілю науковця в ORCID. Популяризація наукових досліджень

Можливості профілю науковця в ORCID. Популяризація наукових досліджень

10 жовтня  з нагоди Всесвітнього дня науки науковим відділом університету (начальниця наукового відділу з сектором інноваційного розвитку Тетяна Доманчук) та співробітниками бібліотеки Аліною Ширєнковою та Софією Задерей, за участі в.о. ректора Оксани АНДРІЄЦЬ було проведено вебінар для науковців ЗВО «Можливості профілю науковця в ORCID. Популяризація наукових досліджень».

Під час заходу завідувачка інформаційно-бібліографічного відділу  Аліна Ширєнкова  та провідний бібліотекар відділу  Софія Задерей  ознайомили науковців з можливостями системи ORCIDстворенням та наповненням наукових профілів в системі, умовами правильного оформлення та цитування робіт для їх популяризації.

Метою проведення вебінару було отримання навичок у формуванні та наповненні власних профілів, створенні іміджу науковця, правильності висвітлення та популяризації власних здобутків, адже наукова та науково-технічна діяльність у вищих навчальних закладах є невіднятною складовою освіти та провадиться з метою інтеграції наукової, освітньої й виробничої діяльності в системі вищої освіти.

Під час вебінару науковці мали можливість ознайомитись із правильним формуванням і заповненням даних в профілі; законодавчими документами у сфері авторського права; академічної доброчесності; оформленням цитат в науковій роботі, стилями опису джерел. Було привернуто увагу науковців на правила опису по Vancouver Style, висвітлені основні моменти, на які потрібно звернути увагу при подачі публікацій.

Акцентувалась увага науковців і на те, що створення профілів у системах ідентифікації вчених дає можливість контролювати власний список наукових напрацювань, шукати співавторів, знаходити джерела фінансування тощо.

Учасники вебінару відмітили корисність подібних заходів для їхньої наукової діяльності.

 

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати