• Українська
  • English
В навчально-науковій лабораторії БДМУ пройшла акредитація ПЛР-відділу

В навчально-науковій лабораторії БДМУ пройшла акредитація ПЛР-відділу

«Навчально-наукова лабораторія БДМУ наразі має біохімічний, клінічний, гістологічний, імуногістохімічний відділи, які належно оснащені та пройшли акредитацію минулого року, а також новий ПЛР-відділ. Атестовано 19 робочих місць для виконання 215 показників на сучасному автоматичному обладнанні, що підтверджено Свідоцтвом про технічну компетентність лабораторії, виданого Головною організацією метрологічної служби МОЗ України.

Сподіваємося, що сьогоднішня акредитації ПЛР-відділу й атестація його робочих місць теж будуть успішними, і ми матимемо змогу проводити ширший спектр досліджень і з науковою, і з діагностичною метою,» – розповіла в.о. ректора БДМУ Оксана Андрієць.

«Відрадно, що вперше на Буковині в лабораторії БДМУ організовано повний цикл гістологічних, імуногістохімічних досліджень, які включають і надання консультативного висновку, що є дуже важливим для діагностики. До речі, до переліку імуногістохімічних досліджень входить імуногістохімія молочної, щитоподібної та передміхурової залоз, захворювання яких є досить поширеними,» – відзначила Оксана Анатоліївна.

«У навчально-науковій лабораторії БДМУ упродовж останніх двох місяців після закупівлі надсучасного високоточного обладнання відбувалася інтенсивна підготовка до акредитації ПЛР-відділу, адже без неї, як відомо, запустити його роботу неможливо. Персонал лабораторії опановував новітнє устаткування та набував навичок роботи з ним, тобто формував свої компетенції задля успішного проходження атестації робочих місць,» – інформував в. о. директора ННЛ доцента Ігор Навчук.

Варто зазначити, що ННЛ уже має кілька відділів, теж оснащених новітнім обладнанням і теж акредитованих. Отож тепер науковцям забезпечена можливість на високому рівні виконувати широкий спектр наукових досліджень, що тепер включає і молекулярно-генетичні. До того ж в умовах пандемії COVID-19 ПЛР-тестування і співробітників, і студентів БДМУ є вкрай необхідним.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати