• Українська
  • English
Воркшоп з виготовлення лікувального бальзаму для губ      

Воркшоп з виготовлення лікувального бальзаму для губ      

             4 квітня 2024 року на базі Симуляційного центру медицини Буковинського державного медичного університету в рамках ХІ міжнародного медико-фармацевтичного конгресу студентів і молодих вчених BIMCO-2024 асистенткою кафедри фармації Павліною ІЛАЩУК був проведений воркшоп з виготовлення лікувального бальзаму для губ.

            У воркшопі конгресу взяло участь 9 учасників: Аліна Сузанська, Круглик Яна, Дутчин Надія, Кравчук Софія, Мишковська Вікторія, Джус Наталія, Ковтун Євген, Гайко Юліанна, Tanushree Pandey, які мали можливість послухати інформацію стосовно вибору лікувального бальзаму та отримали цікавий досвід з його виготовлення. Такий воркшоп надав учасникам можливість поглибити знання про склад та процес виготовлення косметичних продуктів, а також дізнатися про їхні корисні властивості та вплив на шкіру губ.

            Також розібрали з учасниками воркшопу фактори, які негативно впливають на здоров’я губ, ось декілька з них:

Погодні умови. Вітер, мороз, палюче сонце, різкі перепади температур на незахищених доглядовими засобами губах можуть викликати сухість, тріщини, лущення, ранки.

Нестача вітамінів. Особливо взимку та навесні дефіцит поживних речовин викликає на губах тріщини, лущення, блідість.

Нестача води в організмі. Сухість, тріщини також можуть вказувати на те, що людина вживає мало води.

Погані звички. Постійне облизування, покусування, куріння, не гігієнічний догляд за порожниною рота може викликати тріщини не тільки на площині губ, а й по їх краях. Куріння та звичка пити через трубочку додає губам зайвих зморшок, куріння в додачу змінює їх колір.

Відсутність догляду. Якщо людина не захищає шкіру губ від погодних умов або перед нанесенням декоративної косметики, вони втрачають природній колір та здоровий вигляд.

Декоративна косметика. Відомо, що будь-яка декоративна косметика негативно впливає на шкіру обличчя та губ. А якщо вона ще й неякісна, має у складі вазелін, парафін, мінеральні масла – тим паче. Всі ці компоненти утворюють тонку плівку на губах, не даючи шкірі дихати і вбирати ті корисні речовини які є у бальзамі чи блиску. Також є сумніви щодо гліцерину. Так, він має зволожуючі властивості, однак, ця речовина притягує вологу лише в умовах зволоженого повітря, а в сухому – навпаки починає забирати її. Якщо бальзам для губ має в складі камфору або ментол – то губи можуть стати пересушеними. З розумом треба користуватися й матовими помадами. Вони теж пересушують шкіру губ і роблять їх блідими, якщо ними користуватися на постійній основі і не наносити в якості бази праймер або іншу захисну косметику.

Захворювання внутрішніх органів. Стан губ може бути відображенням проблем з ШКТ, кров’ю.

            По закінченні івенту наша команда отримала позитивний фідбек та чудовий досвід роботи у ХІ Міжнародному медико-фармацевтичному конгресі студентів і молодих учених BIMCO 2024.

Організатори: завідувач кафедри фармації, к.фарм.н., доцент Олег ГЕРУШ, асистентка кафедри фармації Павліна ІЛАЩУК

Учасники: к.фарм.н., асистентка кафедри фармації Марія ВЕЛЯ, студенти 2 групи 4 курсу фармацевтичного факультету БДМУ – Владислав ЧАЮН, Юлія ТУЛИК, Лілія КОМАНЮК, Анна КИРІЄНКО та студентка 1 групи 3 курсу фармацевтичного факультету БДМУ – Анастасія ПОПОВИЧ

 

Інформацію підготувала: головний куратор фармацевтичного факультету

БДМУ, асистентка кафедри фармації Павліна ІЛАЩУК

 

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати