• Українська
  • English
Вплив природних та антропогенних компонентів біосфери на здоров’я людини

Вплив природних та антропогенних компонентів біосфери на здоров’я людини

 

         На кафедрі гігієни та екології 23.04.24  відбулося планове засідання студентського наукового гуртка кафедри “Профілактична медицина”. Під час засідання було проведено пізнавальний захід для студентів 2 курсу медичних факультетів №1 та №2 спеціальності “Медицина” у вигляді наукового семінару на тему: «Вплив природних та антропогенних компонентів біосфери на здоров’я людини».

Завідувач кафедри, професор Леонід Власик поінформував присутніх про результати гігієнічної оцінки якості повітря, отримані при виконанні проекту спільної операційної програми транскордонного співробітництва “Центральна Європа” під назвою UFIREG” (Ultrafine Particlesan evidence based contribution for the development of regional and European environmental and health policy / Ультрамікроскопічні часточки – обґрунтування внеску в розвиток політики захисту навколишнього середовища та охорони здоров’я). Під час презентації завідувач кафедри розповів про джерела ультрадисперсних часточок в повітрі та їх вплив на здоров’я людини, після чого продемонстрував присутнім у режимі реального часу роботу сучасних приладів, які застосовують для визначення забруднення повітря – “Particle counter” та “Dust Particle counter”.

Керівник студентського наукового гуртка кафедри, к.мед.н. Оксана Кушнір розповіла студентській аудиторії про участь кафедри гігієни та екології у проекті «Міжнародна дослідницька мережа з детермінант здоров’я в контексті зміни клімату (ReSanClim)» його основні цілі та виклики, а також провела практикум з визначення параметрів мікроклімату та параметрів освітлення за допомогою сучасних приладів: гігрометра психрометричного, термогігрометра, термоанемометра, анемометра з виносною крильчаткою, люксметра.

   Студентки Білоус Олександра, Катерина Жуковська, Валентина Бондаренко, Софія Бержун, Катерина Чеботар, Тетяна Шершун, Настасія Григоряк, Софія Борщ представили цікаві доповіді відповідно до теми наукового семінару.

Під час подальшої дискусії зі студентами було обговорено роль студентів медиків у формуванні екологічної свідомості населення, роль лікаря у профілактиці дезадаптаційних метеоневрозів та геліометеотропних реакцій у пацієнтів, підбили підсумки засідання.

 

 

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати