• Українська
  • English
Життя лікаря – це поєднання сили, мудрості та доброти
Життя лікаря – це поєднання сили, мудрості та доброти.

Життя лікаря – це поєднання сили, мудрості та доброти

Випускниці медичних факультетів №1 та №2 розповідають про навчання в БДМУ.

Уляна Тимків, випускниця медичного факультету №1

Ще в школі , коли переді мною стояв вибір фаху, я шукала найкращі медичні вузи України. У топ- 5 увійшов саме БДМУ – я захотіла стати маленькою частинкою цього великого кровообігу під назвою Буковинський державний медичний університет. І я стала. У нашому університеті відбувається постійний обмін знаннями між студентами викладачами та провідними спеціалістами України. Незважаючи на перешкоди, яскравим цьогорічним прикладом є пандемія COVID-19, технології університету перевершили всі медичні заклади України із введенням дистанційного навчання.

З впевненістю можу сказати, що навчання у БДМУ є сучасним, легким та надзвичайно цікавим.

Пригадую День студента на першому курсі, коли на сцену виходили кращі з кращих, а сам ректор вручав нагороди, тоді на сцені я уявила себе, це і стало однією з цілей. День студента наступного року є найпам’ятнішим моментом мого життя, за нагородою уже піднімалась я.

Велике частинка мого серця відведена студентському самоврядуванню Часто чула питання «Для чого тобі це?»  «Що ти з цього отримуєш?» З впевненістю можу сказати – друзів та досвід ті речі, які неможливо придбати. Перш за все мене зацікавила ця можливість, як шлях до самовдосконалення, самоорганізації. Згодом все, що робила наша команда почало приносити результат і ми зрозуміли, що разом ми можемо усе. Головне вірити!

До молодших курсів хочеться звернутись з словами І.Багряного : «Сміливі завжди мають щастя». Головне вірити і впевнено іти до поставлених цілей. Моя дружня порада усім студентам – багато над собою працюйте, розвивайтеся у різних напрямках, будьте активними та небайдужими. Якщо кожен з нас докладе хоча  б невеличкі зусилля то наше життя стане краще.

 

Для тих, хто хоче бути медиком варто зрозуміти що життя лікаря це  є :

 

  • приклад волонтера того, хто віддає себе не отримуючи нічого в замін
  • приклад постійного учня, який завжди збагачується новими знаннями.
  • приклад психолога, який лікує не тільки хворобу а і душу.
  • це поєднання сили, мудрості та доброти.

 

 

 

 

Медицина… Мабуть одна з найцікавіших професій, як минулого, так і сьогодення…

Бондарчук Анастасія, випускниця медичного факультету №2

Чому обрала БДМУ? До цього тут навчились мої друзі та знайомі. Завжди чула від них безліч захоплюючих історій та уявляла, що можу побачити та дізнатись ще більше, будучи тут. Оскільки народилася в родині медиків, над вибором професії навіть не задумувалась. Батьки ж підтримали мій вибір.

Чи цікаве навчання в БДМУ?

Сказати «так» – це нічого не сказати! У медицині ти пізнаєш себе щодня! Ти відкриваєш різні в собі якості, ти щодня здобуваєш не тільки знання, але і долаєш свої хвилювання та побоювання… Ти вчишся сумлінності та доброти, але не жалю – оскільки згодом ти прийдеш  щоб допомагати людям, а не вдаватися у відчай разом із ними.

За шість років навчання тут, у мене ціла колекція моментів, які закарбувались в пам’яті  надовго. На посвяті в першокурсники, я боялася щоб не забути слова, та уявляла як буду випускником, і цього року, я виступала від імені випускників – і все знову ж хвилювалась…

Кожна поїздка на олімпіаду чи конференцію, – це маса емоцій! Під час навчання в університеті багато студентів знайшли різні захоплення. Адже, тут можна розвиватись в різних сферах: навчання, мистецтво, благодійність, спорт…

Молодшим курсам, хотілось би побажати великої наснаги та терпіння, так як, «рятувати життя» це дуже кропітка праця! Захоплюйтесь цією справою! Не бійтесь запитувати порад у старших та колег! Цінуйте моменти студентства, бо вони так швидко минають!

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати