• Українська
  • English
Зустріч для майбутніх науковців

Зустріч для майбутніх науковців

Навчання студентів у ВНЗ полягає не лише у засвоєнні теоретичного та практичного матеріалу, необхідного для подальшої діяльності, а й у можливості самореалізації. Власне таку можливість надає Буковинський державний медичний університет. Одним зі шляхів реалізації є науковий напрямок. Для ознайомлення студентів 1, 2 та 3 курсів фармацевтичного факультету з науковими доробками університету колективом кафедри фармацевтичної ботаніки та фармакогнозії проведено зустріч із професором кафедри пропедевтики внутрішніх хвороб Олександром Волошином, яка проводилась за змішаною формою (оф- та онлайн) та приурочена Дню науки в Україні.

Зі вступним словом до всіх присутніх звернувся завідувач кафедри фармацевтичної ботаніки та фармакогнозії професор Олександр Захарчук та зазначив, що незважаючи на бурхливий розвиток хімії і зростанням кількості нових синтетичних лікарських препаратів, лікарські рослини продовжують займати значне місце на фармацевтичному ринку і популярність їх у всьому світі неухильно зростає. Також О.І. Захарчук підкреслив вклад наукових здобутків з фітотерапії нашого гостя, професора О.І. Волошина, не тільки на рівні БДМУ, а й у розвитку даного наукового напрямку медицини та фармації в Україні.

Професор Олександр Волошин, як знаний дослідник лікарських рослин, лікар-фітотерапевт розповів про початки зародження фітотерапії на теренах Буковини та зазначив, що науковці-дослідники БДМУ входять в трійку лідерів щодо вивчення лікарських рослин та їх ролі у сучасних принципах лікування. О.І. Волошин наголосив, що на даний час лікування захворювань синтетичними препаратами повинно поєднуватися з фітотерапією, яка підсилить ефективність препаратів, та дасть змогу зменшити побічні дії поліпрагмазії.

1
2
4
5

Про сучасні наукові здобутки у дослідженні лікарських рослин розповіли викладачі кафедри:

  • доцент Олександра Горошко – застосування кверцетину в медичній практиці;
  • старший викладач Інна Сахацька – фармакогностичне дослідження рослин роду Paeonia L.;
  • асистент Марія Ежнед – дослідження гіпоглікемічної дії кульбаби лікарської та оману високого;
  • асистент Лідія Костишин – фармакогностичне дослідження мильнянки лікарської.

На завершення  доцент Володимир Степанчук розповів про роботу студентського наукового гуртка кафедри, та наголосив на важливості даного напрямку, оскільки студент зможе не тільки провести цікаво час, а й занурившись у світ науки зможе себе реалізувати та професійно зростати.

 

Інформацію підготували професор Олександр Захарчук

та Олексанра Горошко

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати