• Українська
  • English
Вихованці БДМУ – судді Чемпіонату України з ендуро

Вихованці БДМУ – судді Чемпіонату України з ендуро

Впродовж 09-11 червня у м. Вижниця відбувся І-ий етап відкритого особисто-командного Чемпіонату та Кубку України з мотоциклетного спорту ендуро, що проводився згідно із календарем Міністерства молоді та спорту України та Федерації мотоциклетного спорту України.

 

У змаганнях взяли участь мотоспортсмени-ендуристи зі всієї України, навіть з областей, в яких ведуться активні бойові дії.

На центральній площі м. Вижниця змагання відкрили міський голова Вижницької міської ради Олексій ЧЕПІЛЬ та представниця БДМУ доцент кафедри біологічної фізики та медичної інформатики, керівник інноваційного відділу БДМУ, а також членкиня Правління Федерації мотоциклетного спорту України, суддя міжнародної категорії Євгенія МАХРОВА.

Траса змагань пролягала складними непрохідними гірськими шляхами, підвищена складність яких відповідала вимогам світових чемпіонатів з ендуро, що в перекладі означає витривалість. Коло траси відстанню в 45 кілометрів спортсмени повинні були подолати тричі в один день та двічі в другий, отже загалом спортсмени проїхали 225 кілометрів надзвичайно складною дистанцією.

Гарною родзинкою змагань став дощ, який додав ще більшої складності трасі, але спортсменам – чим складніше, тим цікавіше! Учасники фінішували на пробитих колесах, іноді вже без щеплення, з розбитими підшипниками, без козирків на шоломах, вже майже без тормозних колодок… змучені, змокші, але щасливі!

Вся дистанція контролюється досвідченими суддями. На даний момент під час військового стану в Україні переважна більшість суддів перебувають на службі, тому організаторами було прийнято рішення навчати та підтягувати молоде покоління до розвитку військово-прикладного спорту – мотоспорту.

До суддівського складу були залучені студенти Буковинського державного медичного університету, які перед змаганнями пройшли навчання та інструктаж, і впоралися з надважкою роботою на неймовірно складній дистанції: Кузьмак Олександр (Медичний факультет № 1), Ян-фу-шан Роман та Поха Анастасія (Медичний факультет № 2), Гнатишко Владислав та Насіненко Вікторія (Медичний факультет № 4).

До місця суддівства вони діставалися спортивними високопрохідними багі з професійними водіями – спортсменами високого класу. Студенти витримали сонце і дощ, стрімкі підйоми і спуски, броди і гори! Вони просто найкращі!

Дякуємо усім за співпрацю, підтримку та активну участь у змаганнях!

Інформація та світлини: Євгенія МАХРОВА

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати