• Українська
  • English
Атмосфера свята
Атмосфера свята

Атмосфера свята

ЦЕ ЦІКАВО. У повітрі вже відчувається дух новорічно-різдвяних свят. Це чудовий час, щоб створювати казку, перевтілюватися у чарівників. Час мріяти, загадувати бажання та вірити у їх здійснення, час дарувати і отримувати подарунки… Всі ми родом з дитинства. На різних етапах життя ми спочатку віримо в Святого Миколая, який кладе подарунки під подушку, Діда Мороза, який приносить подарунки під ялинку. Згодом розуміємо, що Дід Мороз – це казковий герой, а ще пізніше стаємо Дідом Морозом для інших.

Свято залежить від святкового настрою, який варто створювати самому. А підготовку до свята можна перетворити у приємне часопроведення.

Щоб уникнути передсвяткової напруги, стресу та втоми, варто спланувати час. Заздалегідь поміркуйте над тим, що і кому ви хочете подарувати, де можна придбати подарунки та виділіть на це час і кошти. Здатність отримувати задоволення від дарування подарунків – цінна особистісна якість.

Прикрасьте помешкання, розвісьте новорічно-різдвяні прикраси, гірлянди, іграшки. Нехай прикрашена оселя сприяє створенню святкової атмосфери та настрою. Виготовляти та розвішувати прикраси можна поетапно, додаючи щодня нові елементи.

Позитивних емоцій додає також перегляд фільмів (мультфільмів) на новорічну тематику, прослуховування новорічно-різдвяної музики.

Напишіть листа Діду Морозу, незважаючи на те, що самі вже давно для когось виконуєте цю роль. Прописування допоможе визначитися з бажаннями та більш чітко їх сформулювати, що, в свою чергу, сприятиме їх швидшій реалізації у прийдешньому році.

З ким зустрічати Новий рік? З тими людьми, з якими вам затишно і комфортно. Чи загадувати бажання? Так, обов’язково загадуйте бажання у новорічну ніч!

Після свята…

Після того, як бажання загадані, а подарунки отримані, може з’явитися відчуття порожнечі. Причинами післясвяткових депресивних станів можуть бути нічим не підкріплені перебільшені очікування, зловживання алкоголем, порушення режиму харчування, розпорядку дня, різкий перехід від робочого активного стану до пасивного тощо.

Пам’ятайте, що зловживання алкогольними напоями призводить до погіршення самопочуття, виснаження нервової системи, загострення депресивних станів.

Не бажано всі вихідні дні проводити лежачи біля телевізора. Заплануйте приємні для себе справи, виділіть час на захоплення, зустрічі з цікавими для вас людьми.

Чергуйте пасивний відпочинок з активним. Розпочніть справу, яку давно планували почати “з наступного понеділка”, відвідайте місця, на які все не вистачало часу, виділіть час на особистий простір.

Після тривалих вихідних складно налаштуватися на робочий режим. Долучайтеся до роботи поступово. Бажано в останні дні перед виходом на роботу повертатися до звичного часового робочого режиму.

Не розпочинайте у перші робочі дні масштабні проекти.

Легшій адаптації до робочого ритму сприятиме спілкування з приятелями, обмін позитивними враженнями, планування наступних вихідних.

Веселих свят!

Матеріал підготувала: Алла Борисюк, професор кафедри психології та соціології

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати