• Українська
  • English
Школа молодого викладача в БДМУ
Школа молодого викладача в БДМУ

Школа молодого викладача в БДМУ

ДОСВІД СТАРШИХ КОЛЕГ. Згідно плану роботи “Школи молодого викладача” 14 квітня на базі кафедри догляду за хворими та вищої медсестринської освіти проведено відкрите практичне заняття з дисципліни “Догляд за хворими (практика)” зі студентами 21 групи 2 курсу медичного факультету №2, на якому були присутні в.о. проректора з науково-педагогічної роботи та виховання, професор – Алла Борисюк та молоді викладачі університету. Практичне заняття провела доцент кафедри догляду за хворими та вищої медсестринської освіти Лілія Борейко.

Заняття на “Основні способи парентерального застосування препаратів. Правила поводження із одноразовим інструментарієм після його застосування” проведено у центрі практичної підготовки згідно навчальної програми та методичної розробки практичного заняття на високому методичному рівні. На початку заняття викладач акцентувала увагу студентів на актуальності теми заняття, ознайомила з перевагами та недоліками парентерального введення лікарських препаратів, відмітила на необхідності вивчення та дотримання наказів МОЗ України у практичній діяльності.

Під час розгляду теоретичної частини теми заняття використовувались різноманітні методи навчання із застосуванням навчально-наочних засобів (мультимедійна презентація, навчальні таблиці, протоколи маніпуляцій, накази МОЗ України) і дотриманням міжпредметної та внутрішньопредметної інтеграції.

Лілія Дмитрівна акцентувала увагу студентів на необхідності дотримання безпеки щодо інфікування медичних працівників під час виконання ними професійних обов’язків та надання допомоги у випадку аварії на робочому місці.

Впродовж практичного заняття студенти групи активно приймали участь в обговоренні теоретичних питань та при виконанні практичних навичок.

Під час практичної частини заняття кожний студент відпрацьовував практичні навички з надягання медичних рукавичок, набирання ліків з ампули та флакону, розведення антибіотиків, дезінфекції шприців одноразового застосування та використаного обладнання.

З метою контролю засвоєння знань студентів використано фронтальне опитування та клінічні ситуаційні задачі.

Після завершення практичного заняття проведено аналіз навчально-методичних аспектів із залученням присутніх на занятті викладачів “Школи молодого викладача”, в.о. проректора з науково-педагогічної роботи та виховання, професора Алли Борисюк та завідувача кафедри догляду за хворими та вищої медсестринської освіти, професора Ігора Плеша.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати