• Українська
  • English
У БДМУ відбулася конференція з міжнародною участю
У БДМУ відбулася конференція з міжнародною участю

У БДМУ відбулася конференція з міжнародною участю

Останніми роками суттєво зростає поширеність поліморбідної патології у фтизіатричній практиці.

Це створює певні труднощі щодо призначення лікування, потребує строго індивідуального підходу у виборі препаратів з урахуванням ймовірностей розвитку побічних ефектів та несприятливих взаємодій з іншими лікарськими препаратами. Ефективне лікування туберкульозу є одним з найбільш важливих протиепідемічних заходів у боротьбі з подолання цієї недуги. Поєднання стандартної хіміотерапії з патогенетичною, вдосконалення наявних схем етіотропного лікування відкривають нові можливості для підвищення ефективності (результативності) лікування хворих на ТБ. Пошук нових методів удосконалення існуючих програм терапії є одним з пріоритетів у боротьбі з ТБ. При виборі патогенетичних засобів у хворих на ТБ частіше керуються вибором препаратів, які дозволяють усувати ті чи інші порушення внаслідок патологічних змін, що зумовлені патоморфізмом захворювання або змінами, що виникають у динаміці лікування.

Відповідь на вище зазначені виклики шукали провідні фахівці у галузі фтизіатрії та пульмонології як України, так і з країн ближнього та дальнього зарубіжжя у рамках науково-практичної конференції з міжнародною участю «Актуальні питання коморбідності при захворюваннях органів дихання та туберкульозі», яка була організована і проведена кафедрою фтизіатрії та пульмонології (завідувач – професор Лілія Тодоріко) у м. Чернівці 1-2 жовтня на базі ВДНЗ України «Буковинський державний медичний університет» згідно з «Реєстром з’їздів, конгресів, симпозіумів та науково-практичних конференцій і наукових семінарів на 2015 р.».

У рамках заходу відбулися: пленарне засідання, 3 секційних засідання, симпозіум з питань інфузійної терапії, майстер клас з небулайзерної терапії та A постерна сесія. Представлені доповіді провідних фахівців з України, США, Республіки Молдова, Румунії, Білорусії, Польщі та представника USAID (Strengthening Tuberculosis Control in Ukraine, USA) в Україні. Були присутніми лікарі-фтизіатри, пульмонологи, терапевти, лікарі загальної практики та сімейної медицини.

У рамках конференції 2 жовтня відповідно до наказу МОЗ України ДУ «Центральний методичний кабінет з вищої медичної освіти МОЗ України» проведена нарада-семінар завідувачів кафедр фтизіатрії та пульмонології вищих медичних навчальних закладів з обговоренням питань щодо застосування інноваційних технологій у викладанні фтизіатрії, методики організації самостійної роботи студентів та особливостей курації хворого на туберкульоз, створення єдиного алгоритму засвоєння практичних навичок, на якій були присутніми представники практично всіх вищих медичних закладів України ІІІ-І V рівнів акредитації.

Розширений фоторепортаж

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати