При зміні сезонів людський організм, в тому числі й підлітковий, повністю перебудовує свою роботу. Щоб цей процес відбувся без негативних наслідків для організму, слід правильно вітамінізовано харчуватися.
Тематикою раціонального харчування займаються студенти 1-2 курсу коледжу БДМУ, які є членами студентського гуртка, очолюваного викладачем Катериною Купчанко.
Гуртківці провели тестування серед студентів коледжу (90 студентів віком від 15-17 років) щодо добового раціону харчування. За результатами аналізу анкет було встановлено незбалансованість добових харчових раціонів для 69% опитуваних студентів.
Для студентів було підібрано доступний «студентському гаманцю» набір продуктів, які забезпечують потреби молодого організму в мікроелементах. Ця інформація була поширена серед студентів коледжу та мешканців міста.