• Українська
  • English
Співробітники БДМУ взяли участь у тренінгу Stop The Bleed у Києві
Співробітники БДМУ взяли участь у тренінгу Stop The Bleed у Києві

Співробітники БДМУ взяли участь у тренінгу Stop The Bleed у Києві

Щодня ми маємо ризик стати свідком чи жертвою нещасних випадків: ДТП, збройного нападу з перестрілкою чи ножовими пораненнями, побутової травми, техногенної катастрофи чи стихійного лиха. Це може статися з будь-ким будь-де: вдома, на роботі, в громадському транспорті, в торговельному центрі чи іншому громадському місці.

 

31 березня в Україні вперше відзначили Всесвітній день зупинки кровотечі.

Інструктори Patriot Defence/Захист Патріотів, MotoHelp, Trauma Medical Solutions, військові медики 205-го Навчального центру з тактичної медицини Міністерства оборони та патрульні Патрульна Поліція Київ провели навчання з основ зупинки кровотеч. Участь у тренінгу взяли науковий співробітник Історико-медичного музею БДМУ Аліса Жуковська та аспірант кафедри судової медицини та медичного правознавства Анастасія Сивокоровська. Під час заходу тренери навчали алгоритму дій від моменту знаходження пораненого до передачі його медикам, оцінювати безпеку на місці події та захисту від інфекцій, що передаються з кров’ю, розрізняти кровотечі та визначати критичні, зупиняти кровотечі шляхом накладання турнікету, тампонування рани, накладання пов’язок на рани, прямого та непрямого тиску.

Після завершення навчання учасникам були видані сертифікати та цінні подарунки.

Як зазначають організатори, причиною смерті номер один при травмі є неконтрольована кровотеча. Сильна крововтрата вбиває людину менше ніж за 4 хв. Часто швидка просто не встигає доїхати до постраждалого за цей час. Для порятунку життя в таких випадках грає ключову роль людина поруч – випадковий перехожий, друг, колега, родич.

За даними American College of Surgeons 20% людей, які померли від травматичних ушкоджень, могли б вижити завдяки швидкій зупинці кровотечі. Врятувати життя може кожен, хто знає як діяти. Для цього не потрібно мати спеціальну медичну освіту.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати