З метою пропаганди культури здорового харчування, захисту та збереження здоров’я молоді куратор Панімарчук О.І. провела пізнавальний захід «Я їм, щоб жити, а не живу, щоб їсти» зі студентами фармацевтичного факультету ІІІ курсу 3 групи.
Під час заходу обговорили як харчуйтесь правильно, не шкодуючи часу на приготування здорової свіжої їжі, відмовляючись від сурогатного швидкого харчування.
Ватаманчук Ярославна сформулювала основні поради одногрупникам тезисами:
- допомогти організму прокинутися допоможе склянка води кімнатної температури з долькою лимона та чайною ложкою меду;
- кращий сніданок – різноманітні каші з ягодами чи фруктами;
- під час прийому їжі потрібно зосереджуватися на ній і отримувати задоволення;
- спробуйте перейти на п’ятиразове харчування невеликими порціями;
- постійно змінюйте продукти харчування;
- напої (чай, кава, сік) споживайте через годину після прийому їжі;
- максимально включайте до раціону овочі та фрукти;
- м’ясо краще споживати в першій половині дня;
- не зловживати кондитерськими виробами;
- вечерю краще спланувати за 3-4 години до сну.