• Українська
  • English
День рідної мови в БДМУ
День рідної мови в БДМУ

День рідної мови в БДМУ

ШАНУЙТЕ РІДНЕ СЛОВО. 21 лютого громадськість відзначає День рідної мови. Традиційно, це свято буде відзначатися в Буковинському державному медичному університеті. Співробітники кафедри суспільних наук та українознавства проведуть тематичне свято “Найбільше й найдорожче добро в кожного народу – це його мова”. Свято відбудеться в палаці “Академічний” за адресою вул. Шіллера, 11. Початок о 12 30.

У святкуванні візьмуть участь студенти усіх факультетів. А оскільки в Буковинському державному медичному університеті навчаються представники багатьох країн, то на святі ви матимете змогу почути пісенні та поетичні твори багатьма мовами: українською, російською, румунською, англійською, німецькою, польською, грецькою, арабською, хінді (та її наріччями), французькою, діалектами Гани й Нігерії. Також студенти продемонструють свій національний одяг.

До слова, студенти Буковинського державного медичного університету знають, шанують та цінують рідну мову. Свідченням цього є перемоги на Міжнародних конкурсах знавців української мови, участь у яких беруть і вітчизняні студенти і студенти – громадяни іноземних держав.

Так, приміром, цьогоріч Ольга Семанюк, студентка медичного факультету №2 під керівництвом доцента кафедри суспільних наук та українознавства Лариси Шутак, здобула перемогу у ІІІ етапі Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. Минулого року на цьому ж етапі перемогла також представниця БДМУ – студентка медичного факультету №2 Уляна Шкрібляк (науковий керівник – Лариса Шутак).

Також минулий рік був успішним для студентів БДМУ на ХІІ Міжнародному конкурсі знавців української мови ім. Петра Яцика – переможцем ІІІ етапу стала студентка медичного факультету №1 – Оксана Іванчук (науковий керівник – Галина Навчук, доцент кафедри суспільних наук та українознавства). У 2011 році у ХІ Міжнародному конкурсі знавців української мови ім. П. Яцика. перше місце виборола студентка І курсу стоматологічного факультету – Олександра Агафонова (науковий керівник – Лариса Шутак, доцент кафедри суспільних наук та українознавства)

У 2012 році – Мітцані Марія – представниця Греції – студентка медичного факультету №3, під керівництвом викладача кафедри суспільних наук та українознавства Лілії Роман була нагороджена дипломом за участь у конкурсі читців Шевченковської поезії.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати