• Українська
  • English
Навчально-виробнича аптека БДМУ
Навчально-виробнича аптека БДМУ

Навчально-виробнича аптека БДМУ

ПРАКТИЧНІ НАВИКИ. Одним із важливих етапів у підготовці спеціалістів є виконання практичних навичок в процесі теоретичної підготовки. Однак, відтворити практичну діяльність провізора в рамках однієї кафедри повністю досить складно. Тому в БДМУ функціонує навчально-виробнича аптека, діяльність якої сприяє покращенню засвоєння студентами теоретичного матеріалу та практичних навиків з профільних дисциплін.

Працює аптека з червня 2012 року. Заклад забезпечений сучасним обладнанням та устаткуванням для належного виробництва та зберігання лікарських засобів, а також технічними засобами для постійного контролю за температурою та вологістю. Обладнання розміщене таким чином, щоб звести до мінімуму ризик помилок. З метою зменшення мікробіологічного забруднення лікарських форм та запобігання їх негативного впливу на якість вироблених лікарських засобів, виробничі приміщення обладнані, окрім припливно-витяжною вентиляції, бактерицидними опромінювачами.

В аптеці працюють висококваліфіковані спеціалісти, які дають консультацію відвідувачам щодо раціонального застосування лікарських засобів та здійснюють моніторинг за побічними реакціями ліків, а також разом із викладачами університету допомагають у формуванні майбутніх спеціалістів.

Навчально-виробнича аптека розташована поряд з кафедрою фармації БДМУ. Зручне розміщення аптеки дозволяєь проходити не тільки практику, а й ознайомлювати студентів із окремими практичними аспектами діяльності фармацевта під час вивчення теоретичного матеріалу. Це дає можливість студентам закріплювати свої знання, навчитися адаптовуватись до робочого дня, приймати оптимальні рішення у нестандартних ситуаціях. Аптека є сучасним навчальним центром, де проводяться практичні, семінарські занять для студентів фармацевтичного факультету. На базі аптеки проводяться відкриті заняття (показові) з аптечної технології ліків, що посилює відповідальність до виготовлення лікарських форм; заняття з організації економіки фармації, які включають організацію роботи аптек, робота з товарними запасами, робота у виробничому відділі, облік товарних і розрахункових операцій; заняття з менеджменту та маркетингу у фармації, які дають можливість досліджувати продуктову, цінову, збутову та комунікаційну політику фармацевтичних підприємств;

Безперечно, практика студентів є невід’ємною складовою процесу підготовки спеціалістів у вищих навчальних закладах. Упродовж навчання студенти фармацевтичного факультету Буковинського державного медичного університету проходять ознайомчу, пропедевтичну, навчальну і виробничу практики.

До слова, викладачі кафедри фармації є керівниками 12 практик, з таких професійно орієнтованих дисциплін як організація та економіка фармації, фармакоекономіка, технологія лікарських засобів та фармакогнозія.

Під час проходження ознайомчих та пропедевтичних практик студенти молодших курсів (першого та другого) мають можливість ознайомитись зі специфікою майбутньої професії, організацією та функціонуванням фармацевтичної галузі, що дає можливість більш свідомо підійти до вивчення професійно орієнтованих дисциплін.

Перевагою використання даної бази є можливість ротації студентів з урахуванням практичної діяльності аптеки та програмою практики.

Отже, можна з упевненістю стверджувати, що студенти під час оволодіння практичними навичками та проходження практик на базі навчально-виробничої аптеки отримують важливий урок від фармацевтів-практиків та викладачів кафедри, який допоможе в майбутньому професійно і грамотно виконувати свої обов’язки на робочому місці.

Матеріал підготував: доцент Олег Геруш, завідувач кафедри фармації БДМУ

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати