• Українська
  • English
День Європи
День Європи

День Європи

СВЯТО. 18 травня, громадськість відзначає День Європи. У Чернівцях традиційно на вулиці Ольги Кобилянської упродовж дня діяло “Європейське містечко”, де всі бажаючі мають можливість детальніше ознайомитись з історією та культурою різних країн Європи.

В урочистому відкритті участь взяли представники влади області та міста, представники громадських організацій, навчальних закладів міста та області. “Упродовж останніх років Україна пройшла крізь серйозні політичні трансформації та в багатьох аспектах була лідером із впровадження змін у регіоні. Саме тому Європейський Союз запропонував Україні підписання нового типу Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі, – зауважив під час виступу на відкритті Михайло Папієв, Голова Чернівецької облдержадміністрації. – Ця Угода передбачатиме лібералізацію торгівлі не лише товарами, а й послугами, лібералізацію руху капіталів та до певної міри – руху робочої сили». Важливо, на переконання Михайла Папієва, що Угода між ЄС та Україною базуватиметься на визнанні європейської ідентичності України.

В урочистостях участь взяли представники ректорату та кафедр Буковинського державного медичного університету. Співробітники відділу міжнародних зв’язків разом із Студрадою презентували на виставці міжнародну діяльність нашого навчального закладу, яку відмітили під час огляду і Михайло Папієв, Голова Чернівецької ОДА і Віталій Михайлішин, секретар Чернівецької міської ради.

Варто зазначити, що в цьому напрямку університет стрімко розвивається, лише за останній рік БДМУ підписав 8 угод із вищими навчальними закладами багатьох країн про міжнародну співпрацю. Цю роботу університету відзначено на IV Міжнародній виставці “Сучасні заклади освіти –2013”, на якій медичний університет нагороджений золотою медаллю та дипломом у номінації “Міжнародна співпраця у галузі освіти”.

Також під час свята участь у святковому концерті взяла лікар-інтерн БДМУ Алла Бурик, артистка палацу “Академічний”, яка подарувала присутнім чудовий вокальний номер.

На завершення оргкомітет свята відзначив подякою БДМУ за активну участь у святкуванні та організації Дня Європи в Чернівцях.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати