• Українська
  • English
Переддипломна практика
Переддипломна практика

Переддипломна практика

ПЕРСПЕКТИВНА СПЕЦІАЛЬНІСТЬ. Характерною рисою сучасного етапу розвитку клінічної медицини є постійне зростання ролі лабораторної діагностики, як в Україні, так і за кордоном. За даними експертів ВООЗ, об’єм лабораторних обстежень складає не менше 60% від загального числа обстежень, а їх кількість та якість за кожних 5 років зростає в 2 рази.

Згідно навчального плану студенти IV курсу медичного факультету №4 спеціальності “Лабораторна діагностика” (ОКР – “бакалавр”) Буковинського державного медичного університету проходять переддипломну практику. Базами практики є клініко-діагностичні лабораторії (клінічна, біохімічна та бактеріологічна) ОКУ “Лікарня швидкої медичної допомоги” та лабораторії Головного управління Держсанепідслужби у Чернівецькій області (вірусологічна, токсикологічна, охорони навколишнього середовища, гігієни харчування та комунальної гігієни).

Шановні абітурієнти, запрошуємо Вас отримати перспективну спеціальність: “Лабораторна діагностика” в БДМУ. Детальніше на сайті vstup.bsmu.edu.ua

Під час проходження практики лаборанти-бакалаври під контролем лікарів-лаборантів проводять забір та дослідження крові, сечі, дуоденального та шлункового вмісту, харкотиння, визначають вміст глюкози, холестерину, білірубіну, сечовини, креатиніну, трансамінази тощо, виконуючи всі маніпуляції на фотоколориметрах та аналізаторах. Оволодівають навиками загальноклінічних, гематологічних, біохімічних, імунологічних, бактеріологічних досліджень, вчаться проводити клініко-лабораторні дослідження хворого для діагностики, оцінки перебігу захворювання та його прогнозу, ефективності лікування, а також проводити аналіз результатів лабораторних обстежень. Це сприяє ознайомленню студентів зі специфікою роботи у лабораторіях різного профілю.

Випускники даної спеціальності мають право в подальшому працювати на посадах лаборантів клініко-діагностичних, біохімічних, бактеріологічних, паразитологічних, імунологічних, генетичних, цитологічних, судово-медичних, санітарно-епідеміологічних лабораторій.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати