• Українська
  • English
Аритмії серця в загальнолікарській практиці
Аритмії серця в загальнолікарській практиці

Аритмії серця в загальнолікарській практиці

АСОЦІАЦІЯ СІМЕЙНИХ ЛІКАРІВ. 12 червня в приміщенні Палацу “Академічний” кафедрою сімейної медицини Буковинського державного медичного університету сумісно з Департаментом охорони здоров’я та цивільного захисту населення Чернівецької ОДА проведено чергове засідання Асоціації сімейних лікарів Чернівецької області та науково-практичну конференцію “Аритмії серця в загальнолікарській практиці”.

Порушення серцевого ритму повсякденно зустрічаються в загальнолікарській практиці. Спектр серцевих аритмій в етіологічному, клінічному, діагностичному, прогностичному плані надзвичайно широкий. Більшість аритмій може бути діагностовано і диференційовано за клінічними та електрокардіографічними ознаками, що доступно для реалізації на первинній ланці. Питанням аритмій серця і була присвячена доповідь професора Семена Білецького, завідувача кафедри сімейної медицини.

Сьогодні в системі охорони здоров’я України відбувається побудова якісно нової системи стандартизації медичної допомоги на основі використання уніфікованої методики з розробки клінічних настанов, медичних стандартів, уніфікованих клінічних протоколів та локальних протоколів медичної допомоги на засадах доказової медицини. На конференції заслухано доповідь заступника начальника управління – начальника відділу розвитку та контролю якості медичної допомоги населенню Департаменту охорони здоров’я та цивільного захисту населення Чернівецької ОДА Любові Крикливець “Первинна медична допомога при стабільній стенокардії напруги” згідно уніфікованого клінічного протоколу медичної допомоги, що регламентовано Наказом МОЗ України № 816 від 23 листопада 2011р.

Порушення відтоку лімфи різного ступеня спостерігається у кожного десятого жителя Землі. Понад 10 мільйонів людей у всьому світі страждають від лімфедеми, що розвинулася на тлі хронічної інфекції. Хворі лімфедемою складають 2,5-7 % всіх пацієнтів з ураженням периферичних судин. Тому в слухачів велике зацікавлення викликала доповідь доцента кафедри сімейної медицини Сергія Іващука “Лімфедема: сучасні підходи до діагностики, консервативного та оперативного лікування”.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати