• Українська
  • English
Сучасні методи діагностики та лікування в педіатричній практиці
Сучасні методи діагностики та лікування в педіатричній практиці

Сучасні методи діагностики та лікування в педіатричній практиці

НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ. 5 вересня 2013 року вдруге відбулася науково-практична конференція з міжнародною участю “Сучасні методи діагностики та лікування в педіатричній практиці” на базі кафедри педіатрії та медичної генетики Буковинського державного медичного університету спільно з німецько-українською лабораторією “Букінтермед”. Вітальним словом конференцію відкрили Марія Поліщук, заступник директора Департаменту охорони здоров’я та цивільного захисту Чернівецької ОДА; П. Торауш (Німеччина), дійсний член лабораторної асоціації KV Branderburg і професійного союзу лабораторної медицини та професор Таміла Сорокман, завідувач кафедри педіатрії та медичної генетики.

Учасники конференцій залишилися задоволеними, оскільки змогли дізнатися багато нового, поспілкуватися між собою та гостями з Німеччини, обсудити нову отриману інформацію. Кожний учасник отримав сертифікат відповідного зразка. Колективом кафедри педіатрії та медичної генетики та німецькими гостями досягнуто домовленість про подальшу плідну співпрацю.

Учасникам конференції було представлені різні цікаві доповіді. Професор Таміла Сорокман доповіла про діагностику та лікування виразкової хвороби в дітей на сучасному етапі, а також про сучасний та оптимальний підхід до призначення ферментних препаратів в педіатричній практиці. Доцент Ірина Ластівка представила доповідь про діагностику захворювань, пов’язаних із порушеннями фолатного циклу. Доповідь доцента Сніжани Сокольник була присвячена абдомінальному больовому синдрому в педіатричній практиці та оптимальному підходу до вибору лікарського препарату. Доцент Ганна Боднар у своїй доповіді звернула увагу на клінічно-лабораторні особливості компенсаторних процесів при хронічному органічному запорі у дітей. Доповідь асистента Дениса Андрійчука була присвячена синдрому дегідратації в дітей. Доктором, дійсним членом палати лікарів землі Брандербург та німецького союзу лабораторних лікарів Карстеном Мідлаком та доктором Інною Перкас (Німеччина) був представлений блок лекцій присвячених ендокринологічній лабораторній діагностиці, в якій увійшли питання діагностики цукрового діабету, діагностики дисфункцій щитовидної залози та лабораторної діагностики ендокринної гіпертонії. Кожна доповідь закінчувалася жвавою дискусією, особливо після доповідей німецьких колег.

Матеріал підготував: Денис Андрійчук, асистент кафедри педіатрії та медичної генетики БДМУ

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати