• Українська
  • English
Уроки здоров’я від стоматологів БДМУ
Уроки здоров’я від стоматологів БДМУ

Уроки здоров’я від стоматологів БДМУ

ПРОСВІТНИЦЬКА РОБОТА. Не є секретом, що основи міцного здоров’я закладаються у дитинстві. І багатьох батьків цікавлять питання, що треба робити, щоб дитина росла здоровою, тому вже не перший рік колектив кафедри хірургічної та дитячої стоматології Буковинського державного медичного університету проводять санітарно-просвітницькі “Уроки здоров’я” в дошкільних закладах та молодших класах шкіл міста Чернівці.

Мета таких занять – популяризація здорового способу життя та формування навичок правильної гігієни ротової порожнини.

Упродовж тижня студенти ІІІ курсу стоматологічного факультету разом з викладачами провели уроки здоров’я в гімназії №2, дошкільному закладі №3 та спеціалізованій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №22 м. Чернівці. Майбутні лікарі-стоматологи за допомогою самостійно написаних театралізованих сценаріїв на стоматологічну тематику, адаптованих до різних вікових груп, продемонстрували методи правильного догляду за ротовою порожниною та проінформували про вплив шкідливих звичок на стан зубів та власне здоров’я.

Активному проведенню акції передувала значна підготовча робота. Різні групи створювали свої власні цікаві проекти тому працівниками кафедри хірургічної та дитячої стоматології надавались студентам, які проводили “Уроки здоров’я”, методичні поради, рекомендації, консультації, креативні масові заходи і в подальшому репетиції театралізованих уроків здоров’я. В програму акції були включені насичені різноманітні заохочувальні заходи, які спонукали дітей висловлювати свою думку щодо правильного догляду за ротовою порожниною. Окремі групи створювали інформативно-інтелектуальний супровід, включаючи інтелектуальні ігри та вікторини.

Окрім санітарно-просвітницьких заходів, присвячених збереженню стоматологічного здоров’я, дітям організовано подарунки та вітання з приводу Дня святого Миколая.

Керівництво закладів та вихованці висловили щиру вдячність студентам та їх викладачам. Тому, можна стверджувати, що сьогодні тема здорового способу життя, культури здоров’я є актуальною і цікавою.

Матеріал підготувала: доцент кафедри хірургічної та дитячої стоматології Оксана Годованець та магістр Назар Навольський

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати