• Українська
  • English
Подаруй тепло свого серця…
Подаруй тепло свого серця…

Подаруй тепло свого серця…

БЛАГОДІЙНА АКЦІЯ. Традиція отримання дарунків від Святого Миколая пішла з середньовічної Німеччини, де напередодні свята батьки дарували дітям новий зимовий одяг. З часом це почали робити таємно, вночі, щоб діти вірили в чудеса святого. Згодом почали також дарувати ласощі, горіхи, іграшки, які клали в нові чи начищені та відремонтовані старі черевики, які ставили поблизу камінів, чи у панчохи, які вішали на каміни. Діти вірили, що святий саме через камін закидає в дім подарунки.

Неслухняних дітям клали в’язку різок. Вважалося, що імена тих хто гідний чи не гідний подарунка записувалися в Золотій книзі, якою володів святий Миколай. З часом діти почали писати листи святому, в яких перелічували добрі справи, просили пробачення за погані та писали, який саме подарунок хочуть отримати.

Про те є категорія дітей, які в це свято вірять понад усе, адже очікувати дарунків від батьків їм не приходиться. Так склалося, що вони залишилися наодинці із собою. Тому уже третій рік поспіль колектив кафедри гістології, цитології та ембріології Буковинського державного медичного університету на чолі із завідувачем, професором Тарасом Бойчуком дарують подарунки вихованцям спеціалізованого будинку-інтернату с. Магала.

Уже стало традицією, те що викладачі кафедри із студентами кураторських груп, приїздять до вихованців із дарунками. І завжди приємно бачити радість на обличчях дітей коли вони зустрічають гостей. Кожен вихованець намагається поспілкуватися із студентами-медиками, поділитися своїми досягненнями. Слід відмітити, що цього року до колективу кафедри гістології, цитології та ембріології приєдналася із студентами кураторської групи доцент кафедри біоорганічної і біологічної хімії та клінічної біохімії Ірина Яремій. Байдужими не залишилися і студенти 41 групи медичного факультету №3 і з радістю приєдналися до проведення благодійної акції. Усі подарували частинку тепла свого серця вихованцям школи-інтернат, а навзаєм отримали слова подяки та ясні посмішки вихованців…

Матеріал підготував: асистент кафедри гістології, цитології та ембріології Олександр Петришен

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати