• Українська
  • English
“Українські дні атопічного дерматиту” в БДМУ
“Українські дні атопічного дерматиту” в БДМУ

“Українські дні атопічного дерматиту” в БДМУ

ЛІКУВАЛЬНО-ПРОФІЛАКТИЧНА РОБОТА. За ініціативи МОЗ України упродовж 3-7 березня на території України проведено “Українські дні атопічного дерматиту”. У рамках даного заходу співробітниками кафедри дерматовенерології проведено “Дні відкритих дверей для хворих на атопічний дерматит”, упродовж яких здійснювалися консультації хворих на атопічний дерматит, хворим чи батькам хворих дітей надавали рекомендації щодо сучасних методів лікування, режиму праці й відпочинку та дієтичного харчування.

На базі кафедри дерматовенерології БДМУ 4 березня проведено онлайн-семінар з атопічного дерматиту, на якому виступили з тематичними доповідями головний позаштатний спеціаліст МОЗ України зі спеціальності “Дерматовенерологія”, професор Олександр Літус (м. Київ), головний позаштатний спеціаліст МОЗ України зі спеціальності “Дитяча дерматовенерологія”, професор Лідія Калюжна (м. Київ), а також професор Тетяна Проценко (м. Донецьк) та інші провідні науковці країни. В онлайн-семінарі взяли участь співробітники кафедри дерматовенерології, лікарі-інтерни спеціальності “Дерматовенерологія”, а також лікарі – дерматовенерологи Чернівецького обласного шкірно-венерологічного диспансеру та інших лікувально-профілактичних закладів міста.

З метою кращого ознайомлення студентів та пацієнтів з аспектами атопічного дерматиту співробітниками кафедри дерматовенерології створено фотоілюстрований інформаційний стенд “Атопічний дерматит. Сучасні аспекти етіопатогенезу, клінічного перебігу, лікування та профілактики”.

На базі бібліотеки Буковинського державного медичного університету за участі співробітників кафедри підготовлено тематичну виставку сучасних фахових публікацій з актуальних аспектів атопічного дерматиту.

У рамках “Українських днів атопічного дерматиту” для лікарів-інтернів спеціальності “Дерматовенерологія” прочитано тематичну лекцію “Сучасні аспекти етіопатогенезу, клінічного перебігу та лікування атопічного дерматиту” (завідувач кафедри, професор Ольга Денисенко). Також прочитано тематичну лекцію для студентів факультету фізичної культури і здоров’я людини Чернівецького національного університету ім. Федьковича “Атопічний дерматит в умовах фізичного навантаження” (асистент Юлія Карвацька), а для батьків та співробітників дошкільного  навчального закладу № 18 “Особливості догляду за шкірою у дітей з атопічним дерматитом” (асистент, к.мед.н. Лілія Гулей).

На засіданні студентського наукового гуртка кафедри дерматовенерології студентами-гуртківцями підготовлено й обговорено тематичні доповіді, присвячені актуальним питанням атопічного дерматиту: “Сучасні дані з етіопатогенезу та особливості клінічного перебігу атопічного дерматиту на сучасному етапі”, “Особливості клінічного перебігу псоріазу на сучасному етапі”, “Сучасні методи та засоби  лікування хворих на атопічний дерматит” (доцент Михайло Перепічка).

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати