• Українська
  • English
Щоб гарно вчитися, треба гарно відпочивати
Щоб гарно вчитися

Щоб гарно вчитися, треба гарно відпочивати

ДОЗВІЛЛЯ СТУДЕНТІВ БДМУ. Навчання в БДМУ дозволяє не тільки здобути фах лікаря, відкриває чарівний світ науки та знань, а також дає все для того, щоб студентські роки промайнули з радістю та приємними згадками про спортивні досягнення, подорожі, а також загалом веселими хвилинами у спортивно-оздоровчому таборі відпочинку “Здоров’я” на березі мальовничого Дністра. Сьогодні ми трохи детальніше розповімо вам про табір відпочинку Буковинського державного медичного університету.

Трохи історії

Серед казкової природи в селі Репужинці розташувався з ініціативи тодішнього завідуючого кафедри фізичного вихованя Констянтина Мирнова спортивно-оздоровчий табір Буковинського державного медичного університету на 200 відпочиваючих.

Місце для розташування табору було вибране не випадково. З розповідей старожилів с. Репужинці до 1939 року по річці Дністер проходив кордон між Польщею та Румунією і на місці теперішнього спортивно-оздоровчого табору ще тоді розгорталася військова прикордонна частина яка контролювала міст, що з’єднував Польщу та Румунію. Після Великої Вітчизняної війни на даній території осіла військова частина, яка функціонувала до 1955 року. Вперше табір прийняв на відпочинок студентів і співробітників тодішнього Чернівецького медичного інституту в 1958 році. Розміщувались відпочиваючі тільки в наметах, і лише їдальня була облаштована в дерев’яному будинку. У 2009 році створено кімнати з поліпшеними умовами, відновлено літній театр танцювальний майданчик.

Вдале місце розташування табору відпочинку на березі річки Дністер, серед лісу гарантує выдпочиваючим комфортний, різноманітний, безпечний відпочинок та високий рівень обслуговування. Ця місцевість приваблює сюди туристів та багато відпочивальників різного віку. Звідси відкривається чудова панорама на річку та навколишні краєвиди.

Тих, хто вперше сюди приїздить, особливо вражають неповторна краса краю, мальовничі ландшафти, безліч природних заповідників, віковічні ліси, дністровські каньйони, водоболотні заплави, численні підземні мінералізовані джерела і водоспади, казкові печери. У деяких з цих печер знайдені наскальні малюнки первісних людей – кожен знайде тут щось для себе. Тут і заповідні урочища з дивовижним розмаїттям рослинного світу, і дикі галявини з десятками видів флори, занесеними до Червоної книги України і багато-багато іншого.

Відпочинок студентів у таборі

Щороку на території табору проводяться бали знайомств між студентами різних факультетів, різноманітні змагання, конкурси, дискотеки, вечори відпочинку.

Територія озеленена фруктовим садом, декоративними кущами, квітниками, газонами. На подвір’ї бази надзвичайно багато лікарських і різних декоративних рослин, в зв”язку з цим кожного літа на території табору проводиться виробнича практика студентів фармацевтів, клінічних фармацевтів. Протягом двох тижнів студенти оздоровлюються в екологічно чистому районі біля річки, з мальовничими пейзажами, хорошими умовами проживання і проводять збір гербарію.

Наукові форуми на базі табору

Крім відпочинку на базі табору відпочинку “Здоров’я” проводять наукові форуми та семінари. Нещодавно тут пройшли науково-практичні конференції “Природничі читання” присвячена 70-річчю БДМУ та “Фізичне виховання спорт та здоров’я людини у сучасному суспільстві”.

Традиційно медико-психологічним центром Буковинського державного медичного університету тут проводяться психологічні інтенсиви, які запрошують всіх бажаючих. На інтенсивах представлені найкращі українські та закордонні тренери, різноманітні напрямки психотерапії, тренінги, психологічні ігри, майстер-класи; перевірена можливість знайти друзів, колег та партнерів, цікаве та веселе дозвілля.

Матеріал підготував: Юрій Товкач, доцент, директор спортивно-оздоровчого табору відпочинку “Здоров’я”

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати