• Українська
  • English
Студентська Рада БДМУ
Студентська Рада БДМУ

Студентська Рада БДМУ

У Буковинському державному медичному університеті багато років поспіль активно працює ланка студентського самоврядування, уособленням якої є Студентська Рада університету.

Метою студентського самоврядування є захист прав та інтересів студентів, створення умов для їх самореалізації, формування у них організаторських навичок, лідерських якостей, відчуття відповідальності за результат своєї праці. Робота виконується студентами та для студентів, що дозволяє краще та результативніше організовувати заходи, які сприяють навчальній, культурно-освітній, науковій і творчій діяльності, забезпечують виховання духовності та культури студентів, пробуджують у студентської молоді соціальну свідомість. Цими питаннями й займається комісія соціально-психологічних питань Студентської Ради, робота якої заснована на проведенні благодійних заходів, акцій, флеш-мобів, інформативно-просвітницької роботи серед населення, та спільно з МПЦ надає психологічну допомогу всім, хто цього потребує. Адже медики, як ніхто інший, покликані творити добро та допомагати людям не тільки словом, а й ділом.

Члени комісії та студенти-волонтери спільно з викладачами університету організовують благодійні заходи, які стали вже традиційними – поїздка в с.Залуччя, Снятинського р-ну, в дитячий будинок-інтернат для дітей з вадами розвитку, відвідування геріатричного пансіонату, що знаходдиться у м. Чернівці, благодійні акції до дня онкохворих дітей, відвідування дитячих будинків міста та області, надання адресної допомоги важкохворим.

Ще одним з напрямків роботи комісії є інформативно-просвітницька діяльність, адже легше попередити захворювання, аніж його лікувати. Студенти-волонтери виходять на площі міста з роздатковим матеріалом (брошури, флаєри, пам’ятки), спілкуються з перехожими, надаючи їм докладну інформацію про перші симптоми, методи лікування та профілактику тих чи інших захворювань.

Традиційними для студентів БДМУ стали акції «Здай кров – врятуй життя», «Серце до Серця», «Хто, як не ти?», « Полювання на посмішку», «Світ очима дітей». 

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати