• Українська
  • English
До Дня науки у БДМУ провели заходи суспільно-історичного спрямування
До Дня науки у БДМУ провели заходи суспільно-історичного спрямування

До Дня науки у БДМУ провели заходи суспільно-історичного спрямування

До Всесвітнього дня науки на кафедрі психології та соціології

було організовано низку наукових семінарів та «круглих столів» суспільно-історичного спрямування. Зокрема, викладачем Олесею Павлюк було організовано круглий стіл на тему «Виклики історії: Революція Гідності», у якому взяли участь викладачі кафедри та студенти спеціальності «Фармація». На захід було запрошено громадського діяча, тренера міжнародного зразка програм Erasmus Plus Тараса Прокопа.

Відкриваючи круглий стіл, в. о зав. кафедри, професор Алла Борисюк підкреслила важливість Єврореволюції та її вплив на розвиток й історичну побудову Української держави. Під час круглого столу студенти презентували доповіді про причини та передумови Революції, а також висвітлювали основні події та непередбачуваний хід Євромайдану.

Надзвичайно пізнавальним став виступ громадського діяча Тараса Прокопа, який розповів про розвиток протестного руху у Чернівцях та революційні настрої буковинців, викликані відходом українського уряду від законодавчозакріпленого курсу на Європейську інтеграцію.

Також на кафедрі психології та соціології старшим викладачем Галиною Безаровою A був проведений науковий семінар із студентами 1-го курсу медичного факультету №1, присвячений Дню науки. Під час семінару обговорюваласяA  роль історичної науки в процесі пізнання закономірностей соціального розвитку за умови виконанняA  функцій збереження і передачі наступним поколінням соціальних традицій й досвіду людства.

У процесі обговорення студенти звернули увагу на те, що неприпустимою є зміна інтерпретації історичних фактів відповідно до політизованих оцінок. Завжди необхідно пам’ятати, що історія – це наука і томуA  ставлення до неї повинно бути неупередженим, науково вивіреним і відповідальним.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати