• Українська
  • English
На кафедрі клінічної імунології відзначили Всесвітній день науки в ім’я миру та розвитку
На кафедрі клінічної імунології відзначили Всесвітній день науки в ім’я миру та розвитку

На кафедрі клінічної імунології відзначили Всесвітній день науки в ім’я миру та розвитку

Щороку 10-го листопада відзначається «Всесвітній день науки в ім’я миру та розвитку»,

метою якого є поширення знань про науку у справі розвитку та становлення миру у світі, відновлення національних та міжнародних зобов’язань в галузі науки за мир і розвиток. Цей день є не тільки фактором популяризації тих чи інших наукових напрямків і технологій, а й покликаний підкреслити відповідальне використання науки на благо суспільства, підвищити рівень поінформованості громадськості про важливість науки і ліквідацію розриву між нею і суспільством, сприяти якісній взаємодії громадськості й науки у вирішенні першорядних проблем людства.

Водночас, рівень розвитку науки є тим чутливим індикатором, який визначає місце знаходження країни чи нації у глобалізованому світі. Розуміючи це, науковці Буковинського державного медичного університету докладають всіх зусиль для максимально можливої інтеграції у світову наукову спільноту, підвищення рівня наукових розробок до кращих європейських та світових стандартів. Основною метою комплексних науково-популярних заходів, запланованих співробітниками університету в рамках відзначення Всесвітнього дня науки, є ознайомлення широкого загалу з досягненнями вітчизняних науковців, вшанування наукових традицій, створення позитивного іміджу вченого та залучення молоді до світу науки. Співробітники кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології також долучилися до проведення таких заходів.

Напередодні Дня науки організовано та проведено науково-практичний семінар «Основні ендокринні захворювання: сучасні тенденції в діагностиці та лікуванні» за участю кафедралів, ендокринологів міста й області. Під час семінару з лекцією «Новітні тенденції у діагностиці та лікуванні вузлового зобу» виступила д.мед.н., професор, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології Н.В.Пашковська, а д.мед.н., завідувач кафедри внутрішньої медицини, фізичної реабілітації, спортивної медицини та фізичного виховання професор В.К.Тащук розповів присутнім про «Кардіальні аспекти цукрового діабету: особливості перебігу, сучасні тенденції у діагностиці та лікуванні».

Долучилися до відзначення Дня науки і студенти університету, взявши участь у тематичних семінарах-диспутах. Так, доцент Л.Б.Павлович разом зі студентами 5 групи 6 курсу під час такого семінару обговорювали «Лікування цукрового діабету: сучасні можливості та перспективні напрямки розвитку діабетології», а студенти 42 групи 6 курсу разом з асистентом кафедри Н.О.Абрамовою взяли участь у проведенні семінару-диспуту «Цукровий діабет як соціальна проблема. Епідеміологія цукрового діабету в різних етнічних групах». Всесвітньому Дню науки був присвячений і круглий стіл «Імунні аспекти ендокринопатій: сучасні уявлення про роль імунологічних чинників в етіології та патогенезі ендокринних захворювань», проведений доцентом кафедри О.А.Оленович зі студентами 46 групи 5 курсу.

Долучаючись до міжнародної ініціативи Всесвітнього дня науки, кафедра клінічної імунології, алергології та ендокринології Буковинського державного медичного університету бажає всім нам тільки світлих почуттів до науки і наукового середовища! Нехай у цей день Ви дізнаєтеся щось нове, пізнаєте, хай невелику, але істину, що стане першим кроком на шляху нових творчих відкриттів заради миру і процвітання нашої незалежної України! З Днем науки Вас!

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати