• Українська
  • English
Відбулось засідання обласного товариства інфекціоністів
Відбулось засідання обласного товариства інфекціоністів

Відбулось засідання обласного товариства інфекціоністів

На базі кафедри інфекційних хвороб та епідеміології БДМУ

відбулось засідання обласного товариства інфекціоністів Чернівецької області. У роботі товариства взяли участь дорослі та дитячі інфекціоністи, лікарі-педіатри, лікарі-інтерни та співробітники кафедри інфекційних хвороб та епідеміології, кафедри педіатрії та дитячих інфекційних хвороб.

Зі вступним словом виступив голова товариства, професор Москалюк В. Д., в якому зазначив, що актуальність та поширеність інфекційних хвороб в Україні та безпосередньо в Чернівецькій області загалом не зменшується, а навпаки зростає, тому велику роль у подоланні даної проблеми відіграє взаємодія та тісна співпраця всіх ланок інфекційної служби в нашій області. До складу президії ввійшли також головний позаштатний інфекціоніст області, завідуюча інфекційним відділенням ОКЛ Миндреску В.Б. та головний позаштатний дитячий інфекціоніст області Гук Л.І.

Під час наукової дискусії гості мали змогу почути цікаві та змістовні доповіді, а саме: в.о. головного лікаря ЧОЦПБС Мачульський В.М. розповів про сучасний стан поширення ВІЛ-інфекції в Чернівецькій області, заслужений лікар України, доцент кафедри внутрішніх хвороб Патратій М.В. поділилась своїм практичним досвідом з приводу основних принципів діагностики та лікування автоімунних гепатитів, асистет кафедри інфекційних хвороб та епідміології Баланюк І.В. виступила з доповіддю про правила та принципи призначення високоактивної антиретровірусної терапії у хворих на ВІЛ-інфекцію, професор кафедри педіатрії та дитячих інфекційних хвороб Іванова Л.А. у своїй доповіді детально охарактеризувала полімієтіт, сучасний стан його поширенності в Україні, основні клінічні прояви, лабораторну діагностику, алгоритми лікування, та наголосила на величезному значенні максимального охоплення дитячого населення вакцинацією – основного методу профілактики полімієліту в Україні та світі.

Всі доповіді викликали зацікавленість у присутніх та супроводжувались жвавими дискусіями.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати