• Українська
  • English
В Університетській клініці використовують новітні технології лікування
В Університетській клініці використовують новітні технології лікування

В Університетській клініці використовують новітні технології лікування

Спільними зусиллями Департаменту охорони здоров’я

Чернівецької ОДА та Вищого державного навчального закладу України «Буковинський державний медичний університет» минулого року створено Обласний центр ендоскопічної хірургії на базі ОКУ «Лікарня швидкої медичної допомоги-Університетська лікарня». Створення Центру дозволило впровадити у лікувальну практику новий напрямок малоінвазивного ендоскопічного лікування патології жовчовивідних шляхів. Ендоскопічні операції виконуються в просвіті порожнистих органів з метою діагностики та лікування захворювань біліарної обструкції в наслідок холедохолітіазу, при персистуючій або прогресуючій жовтяниці, панкреатиті або висхідному холангіті, стриктурі жовчовивідних шляхів (злоякісні новоутворення жовчовивідних шляхів, склерозуючий холангіт), дисфункції сфінктера Одді, рецідивуючому біліарному панкреатиті, псевдокістах підшлункової залози, стриктурах та калькульозі протоку підшлункової залози, новоутворенях pappila Vateri та корекції ускладнень після холецистектомій (залишені конкременти, пошкодження холедоха, витікання жовчі).

Перевагами ендоскопічних втручань є: мала інвазивність, низька частота ускладнень, короткий період госпіталізації, короткий реабілітаційний період та косметичний ефект (відсутність шкірних рубців).

Для якісного надання медичних послуг буковинцям БДМУ придбав сучасний ендоскопічний відеокомплекс Olympus Evis Exera ІІ, який дозволяє виконувати недоступні дотепер операції на жовчних шляхах, здійснювати лікувально-діагностичні процедури на 12-палій кишці тощо. Працівники Центру застосовують метод ендоскопічної ретроградної холангіопанкреатографії (ЕРХПГ) у діагностичних і лікувальних цілях при захворюваннях жовчного міхура і жовчних протоків, а також при захворюваннях підшлункової залози і печінки. З початку року успішно здійснено 7 оперативних втручань. Зокрема, професором Шкварковським І.В. виконано ендоскопічну ретроградну панкреатохолангіографію, верифіковано блок загальної печінкової протоки на рівні біфуркації загальної печінкової протоки (Холангіокарцинома), що стало причиною жовтяниці у пацієнта. Проведено ендоскопічну папілосфінктеротомію та встановлено стент до рівня біфуркації загальної печінкової протоки на дольові. У післяопераційний період нормалізувались показники білірубіна крові, і пацієнт був виписаний в задовільному стані на 2 добу.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати