Напередодні відзначення Дня імунітету на кафедрі внутрішньої медицини, клінічної фармакології та професійних хвороб
асистент Павлюкович Наталія зі студентами 44 групи 6 курсу провели круглий стіл, під час якого обговорили актуальні питання здорового харчування та профілактики сезонних захворювань з позицій укріплення імунітету та підвищення загальної опірності організму в період міжсезоння.
Студентка 44 групи 6 курсу Мадхуміта Кіску представила презентацію на тему «Immunity and nutrition», де якої детально зупинилася на особливостях харчування та продуктах, які стимулюють імунітет і є корисними для людей будь-якого віку, особливо для студентів. Особливу зацікавленість аудиторії викликали корисні властивості злакових, кисло-молочних продуктів, часнику, зеленого чаю, імбиру, морепродуктів.
Доповідь “Season infections and immunity”, представлена студентом Сінгх Відай Кумар, була присвячена вірусним інфекційним захворюванням верхніх дихальних шляхів, які виникають на тлі ослаблення імунітету в осінньо-весняний період. Доповідач звернув основну увагу на способи їх профілактики, роль природніх та синтетичних імуномодуляторів у попередженні захворювання та розвитку ускладнень.