• Українська
  • English
Викладачі БДМУ взяли участь в Міжнародному конгресі судових медиків
Викладачі БДМУ взяли участь в Міжнародному конгресі судових медиків

Викладачі БДМУ взяли участь в Міжнародному конгресі судових медиків

Упродовж 30серпня – 4 вересня делегація викладачів Буковинського державного медичного університету у складі доцента кафедри судової медицини та медичного правознавства Олега Ванчуляка, асистента кафедри Марти Гараздюк та доцента кафедри внутрішньої медицини Олександра Гараздюка взяли участь у 95-му щорічному конгресі асоціації судових медиків ФРН, який відбувся у м. Гейдельберг, Федеративна Республіка Німеччина. У конгресі, кількість учасників якого налічувала близько 500, також брали участь делегації із Швейцарії, Австрії, Нідерландів, Японії, Словаччини, Вірменії, Білорусії, Румунії.

 Під час свого перебування на конгресі учасники делегації брали активну участь у роботі секцій та практичних семінарів, відвідали майстер-класи: «3-D моделювання та супровідна документація», «Успішність проведення експертизи: що слід робити, а що – ні», ознайомились з найбільш передовими методами посмертної діагностики різних патологічних станів, що дасть змогу надалі впровадити деякі аспекти у вітчизняну практику.

Делегати також мали змогу бути присутніми на спільній нараді представників асоціації судових медиків східної Європи з представниками Міністерства охорони здоров’я та Міністерства внутрішніх справ ФРН для вирішення актуальних питань судової медицини та подальших перспектив розвитку галузі.

Членами делегації було презентовано результати використання лазерних спектрофотополяриметричних методів у судово-медичній практиці та науці з обґрунтуванням їх застосування, на прикладі робіт професора Віктора Бачинського «Використання лазерних спектрофотометричних методик у дослідженні динаміки посмертних змін біологічних тканин для вирішення судово-медичних проблемних питань», а також доцента Олега Ванчуляка та асистента Марти Гараздюк «Визначення давності настання смерті методом лазерно-індукованої флуоресценції полікристалічних плівок ліквору». Матеріали доповідей були надруковані у збірнику конгресу, викликали жвавий інтерес та обговорення, особливе зацікавлення викликала можливість застосування представлених методик не тільки у практичній діяльності судово-медичних експертів, але й в інших розділах медицини.

У рамках культурно-просвітньої програми заходу викладачі університету відвідали Інститут судової медицини Гейдельберзького університету, де ознайомилися з методиками практичної роботи судово-медичних експертів та особливостями й умовами викладання студентам. У вільний від засідань час делегатам було запропоновано екскурсію містом, під час якої вони відчули увесь колорит старовинного містечка.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати