• Українська
  • English
Студенти БДМУ відзначили День студентського спорту
Студенти БДМУ відзначили День студентського спорту

Студенти БДМУ відзначили День студентського спорту

Міжнародний день студентського спорту студенти Буковинського державного університету зустріли вже традиційним пробігом «За здоровий спосіб життя проти гіпертензії».

 

«Такий забіг проводиться університетом уже четвертий рік поспіль. Організовуючи його, ми маємо на меті донести до студентів, чернівчан та гостей міста, що здоровий спосіб життя, заняття спортом – це найкраща профілактика багатьох захворювань.», – розповідає Наталія Куліш, старший викладач кафедри внутрішньої медицини, фізичної реабілітації та спортивної медицини, член організаційного комітету пробігу.

Цього року співорганізатором акції стало Чернівецьке обласне відділення комітету з фізичного виховання та спорту МОН України. До пробігу активно долучилися студенти всіх вищих навчальних закладів та багатьох коледжів міста. Вулицями міста пробігло близько 500 молодих людей, до яких приєдналися багато городян різного віку – прихильників оздоровчого бігу. Дистанція пробігу пролягла центральною вулицею міста від стадіону «Буковина» до площі Філармонії. Очолювали колону знані спортсмени: заслужений майстер спорту, чемпіон світу з легкої атлетики, учасник Олімпійських ігор в Сіднеї, Афінах та Пекіні Іван Гешко, Майстер спорту України з легкої атлетики, член національної збірної України з легкої атлетики, рекордсмен України, учасник чемпіонату світу 2015 року в Китаї Еміль Ібрагімов, Майстер спорту України з легкої атлетики, член національної збірної України з легкої атлетики, рекордсмен України, учасниця чемпіонату світу 2016 року в Ріо-де-Жанейро Руслана Цихоцька.

На площі Філармонії учасники пробігу успішно фінішували під аплодисменти глядачів та вболівальників. Організатори не мали на меті визначення переможців, тож всі бігуни були переможцями. Саме так їх вітав заслужений майстер спорту Іван Гешко. Перед учасниками пробігу з вітальним словом виступила також проректор з науково-педагогічної роботи та виховання Ніна Зорій.

Спортивне свято на площі Філармонії продовжилося вікториною «Олімпійська Україна», яку проводив Еміль Ібрагімов. Тож учасники пробігу продемонстрували не лише свою спортивну підготовку,а й глибокі знання про олімпійський рух та провідних олімпійців України.

На завершення Голова громадської організації «Спорт для всіх» Георгій Мазурашу провів лотерею для всіх учасників, під час якої розігрувалися фірмові подарунки організації.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати