• Українська
  • English
В БДМУ відбулися урочистості з нагоди Посвяти першокурсників у студенти.
В БДМУ відбулися урочистості з нагоди Посвяти першокурсників у студенти.

В БДМУ відбулися урочистості з нагоди Посвяти першокурсників у студенти.

Сьогодні у палаці “Академічний” відбулися урочистості з нагоди посвяти першокурсників у студенти Буковинського державного медичного університету та початку нового навчального року. З цією визначною подією усіх присутніх привітав професор Тарас Бойчук, ректор університету, який у своєму виступі зазначив, що цьогоріч план державного замовлення університетом виконано повністю, у тому числі цільовий набір сільської молоді. Також ректор повідомив, що серед зарахованих на навчання велика кількість осіб, які мають золоту, срібну медаль або диплом з відзнакою, багато вихованців медичних ліцеїв.

До слова, у 2012 році першокурсниками стали 1054 особи, з яких 129 вступили на місця державного замовлення, 925 – понад план державного замовлення, у тому числі на спеціальність “Лікувальна справа” – 442 особи (з них 100 – за держзамовленням, 342 – контракт), “Педіатрія” – 69 (з них 25 – державне замовлення, 44 – контракт), “Стоматологія” – 97 (з них 4 – державне замовлення, 93 – контракт), “Фармація” – 43 особи . Також, відповідно до ліцензії, на перший курс планується зарахувати близько 150 студентів-іноземних громадян.

З особливим святом першокурсників привітав Михайло Папієв, губернатор Буковинського краю, який у своєму вітанні відзначив значний внесок університету у розвиток медичної галузі не тільки Буковини, але й усієї України. “Відповідно до багатьох показників та досягнень у практичній та теоретичній медицині, університет з кожним роком піднімається на сходинку вище, оновлюється та модернізується його матеріально-технічне оснащення, створюються навчально-практичні та лікувальні центри, функціонує стоматологічний центр, навчально-виробнича аптека. У найближчому майбутньому почне працювати університетська клініка. Буковинський медуніверситет входить до трійки лідерів вищих медичних навчальних закладів держави за кількістю переможців та призерів Всеукраїнської студентської олімпіади”,– сказав губернатор.

Від Міністерства охорони здоров’я всіх присутніх із Днем знань здоровив Олександр Толстанов, заступник Міністра охорони здоров’я України, який також зазначив, що медична галузь України проходить шлях реформ. “Саме Вам, шановні студенти-першокурсники, реалізовувати нову соціальну політику держави”,– сказав заступник Міністра.

До слів вітання також долучилися Ігор Шкробанець, начальник Головного управління охорони здоров’я Чернівецької ОДА, Олександр Паскар, заступник Голови Чернівецької Міської ради, Ігор Незборецький, начальник управління охорони здоров’я Чернівецької міської ради, Василина Малишевська, начальник управління освіти Чернівецької міської ради, Володимир Шкварковський, голова Чернівецької обласної ради профспілок.

Доцент Ігор Геруш, проректор з науково-педагогічної роботи познайомив першокурсників і гостей з основними віхами становлення і розвитку БДМУ.

В урочистій атмосфері ректор передав представникам першого курсу символічні “Студентський квиток” та “Ключ до знань”, побажавши упевнено крокувати до обраної мрії. Після чого урочисто та дзвінко всі першокурсники проголосили клятву, в якій пообіцяли старанно навчатися та бути гідними звання лікаря.

Для батьків та родичів першокурсників, які не були присутні на святі відбувалася он-лайн трансляція урочистостей на сайті університету. Отже, навіть перебуваючи за межами Чернівецької області чи навіть України, батьки мали змогу побачити урочисту клятву своїх дітей-першокурсників та розділити разом з ними сьогоднішнє свято. До слова, більше однієї з половиною тисячі глядачів у різних куточках планети спостерігали за урочистостями.

Привітали початківців із вступом до великої медичної родини Буковинського державного медичного університету і студенти старших курсів – учасники мистецьких студій палацу “Академічний”.

Переглянути записи он-лайн трансляції

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати