• Українська
  • English
Міжнародний День білої тростини
Міжнародний День білої тростини

Міжнародний День білої тростини

13 жовтня 2011 року у спеціальному дошкільному навчальному закладі №17 “Паросток” для дітей з вадами зору відбулася благодійна акція “Милосердя” під гаслом “Мрії дітей”. Акція приурочена до Міжнародного Дня білої тростини, який у цій дошкільній установі уже традиційно відзначається впродовж багатьох років. Цьогоріч в акції взяли участь представники обласної та міської влади, керівники різних установ та організацій міста, учнівська та студентська молодь.

Біла тростина, як символ незрячої людини, бере початок в 1921 році та пов’язана з іменем професійного фотографа Джеймса Біггса, який у молодому віці втратив зір. Цей День служить нагадуванням суспільству про існування людей з обмеженими фізичними можливостями, про солідарність і про допомогу цим людям.

До учасників акції звернувся Голова обласної державної адміністрації М.М. Папієв. Серед основних пріоритетів крайової влади у вирішенні проблем незрячих діток та тих маленьких мешканців Буковини, які мають вади зору, Михайло Папієв назвав профілактику, діагностику, лікування та реабілітацію. Для того. щоб нинішнє суспільство стало моральнішим, а люди, які мають фізичні вади, отримали належні умови та почували себе рівними в цьому суспільстві кожен з нас повинен зрозуміти та осягнути проблеми людей з обмеженими можливостями, – зауважив очільник краю.

Тарас Миколайович Бойчук, ректор Буковинського державного медичного університету у своєму виступі зазначив, що навчальний заклад, зокрема працівники кафедри офтальмології ім. Б.Л.Радзіховського беруть під свій патронат нагляд за дітками установи. “Гарний лікар – це той, який має щиру душу, вміє співчувати та може допомогти. І кому, як не лікарям, у першу чергу, потрібно творити милосердя,” – зазначив Тарас Миколайович.

До акції від Буковинського державного медичного університету також долучилися: Н.І. Зорій, проректор з науково-педагогічної роботи та виховання БДМУ, Я.І.Пенішкевич, завідувач кафедри офтальмології ім. Б.Л.Радзіховського. В акції взяли участь представники студентства медичного факультету №2 БДМУ: студенти 16 групи  V курсу (куратор О.Л.Ванчуляк), 17 групи IV курсу (А.Й.Заволович); 22 групи ІІ курсу (куратор І.Д.Візнюк); 23 групи ІІ курсу (куратор Т.В.Хмара); представники Студентського наукового товариства (голова Н.О.Максимчук).

Для дітей та всіх присутніх Х.Буренюк, студентка Буковинського державного медичного університету зачитала поезію.

З гарними музичними і танцювальними номерами виступили вихованці дитячої установи “Паросток”.

На зібрані кошти керівництво дошкільного навчального закладу планує придбати лазерний офтальмологічний апарат “Сокіл”. Це сучасне обладнання, яке допоможе покращити зір вихованців.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати