• Українська
  • English
На кафедрах БДМУ відзначили День сім’ї та День матері
На кафедрах БДМУ відзначили День сім’ї та День матері

На кафедрах БДМУ відзначили День сім’ї та День матері

15 травня – Міжнародний день сім’ї.

 

Родина була і залишається сховищем духовних цінностей, культури та історичного спадку поколінь, чинником стабільності і розвитку держави. З родини починається життя людини, тут відбувається її формування як особистості. Тандем сім’ї і держави – необхідна передумова процвітання і добробуту його громадян.

Від імені ректорату щиро вітаємо з Міжнародним днем сім’ї. Бажаємо кожній родині щасливої долі, міцного здоров’я, миру, злагоди та любові. Нехай у кожній оселі панують взаєморозуміння між батьками, добробут, спокій. Лише у щасливих батьків зростають щасливі діти. Нехай це свято стане для кожного з нас продовженням великого сімейного щастя і вагомих досягнень в особистому житті.

Це свято запроваджено 20 вересня 1993 року Генеральною Асамблеєю Організації Об’єднаних Націй. На думку тодішнього Генерального секретаря ООН Кофі Аннана, коли зневажаються основні права однієї сім’ї, – єдність всієї людської сім’ї, членами якої всі ми є, перебуває під загрозою.

Конкурс-свято «Родинне дерево» для студентів-іноземних громадян БДМУ

З нагоди свята старший викладач кафедри суспільних наук та українознавства Руснак Ю.М. провела творчий конкурс «Родинне дерево» серед студентів 47 групи І курсу медичного факультету №3, які є громадянами Індії.

«Сім’я – це те первинне середовище, де людина повинна вчитися творити добро» (В.Сухомлинський)

Студенти-іноземці підготували роботи і розповіли про членів своїх сімей українською мовою. Кращими були визнані роботи Каточ Адіті, Пандя Прутхві, Сатхар Астхи, Шах Ніхаріки. Студентам сподобався захід, адже вони мали нагоду згадати увесь рід і розповісти про своїх близьких, які зараз дуже далеко.

День сім’ї на кафедри медичної та фармацевтичної хімії

15 травня відзначається найсімейніше свято нашого часу – Міжнародний день сім’ї. Засноване Генеральною Асамблеєю ООН, воно знайшло своїх прихильників по всьому світу, тому що кожен з нас з дитинства несе в душі єдиний неповторний образ – образ сім’ї, у якій всі розуміють один одного, незважаючи ні на що. Сім’я була і залишається джерелом людських цінностей, моральної та духовної культури.

Українському народу притаманне особливо шанобливе ставлення до сімейних традицій і цінностей. Одним із характерних принципів, що закладаються в сім’ї є патріотизм, любов до своєї Батьківщини та мови, збереження культурної спадщини та духовних надбань. На добрих материнських порадах і мудрих батьківських настановах тримається світ, з нього проростають здобутки кожного нового покоління.

Розповісти про свою родину, сімейні звичаї та традиції мали змогу студенти-іноземні громадяни 60 групи 1-го курсу (куратор Барус Маріанна, асистент кафедри медичної та фармацевтичної хімії) під час виховного заходу, зорганізованого з нагоди Всесвітнього дня сімї.

День матері – свято, яке відзначають люди будь-якого походження, статусу та віросповідання

Травень – місяць квітів і свят. Та одним із найдушевніших і найтепліших є День матері.

11 травня на кафедрі медичної та фармацевтичної хімії до дня матері була проведена виховна година куратором Панімарчук О.І. зі студентами ІІ курсу фармацевтичного факультету. Захід відбувся за присутності співробітників кафедри та юної бандуристки. Шестирічна Валерія Панімарчук читала вірші та виконувала композиції присвячені весні та матері.

Метою виховної години було формування у студентів таких духовних якостей, як почуття поваги, доброти, милосердя та чуйності до матері; розкриття величі жінки-матері, її роль у житті кожного з нас.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати