• Українська
  • English
Конференція трудового колективу Буковинського державного медичного університету
Конференція трудового колективу Буковинського державного медичного університету

Конференція трудового колективу Буковинського державного медичного університету

11 листопада 2010 року в приміщенні палацу «Академічний» відбулася Конференція трудового колективу Буковинського державного медичного університету, на якій були присутні 166 делегатів, з них 17 студентів.

На Конференції були присутні почесні гості: представник власника Буковинського державного медичного університету – начальник управління освіти та науки МОЗ України, член-кореспондент НАМН України, професор Волосовець Олександр Петрович, заступник Голови Чернівецької обласної державної адміністрації Галиць Георгій Костянтинович, начальник Головного управління охорони здоров’я Чернівецької обласної державної адміністрації доц. Шкробанець Ігор Дмитрович, начальник Чернівецького міського управління освіти Малішевська Василина Семенівна.

Олександр Петрович Волосовець у своєму вступному слові зробив глибокий аналіз освітньої галузі України та медичної освіти зокрема, підкреслюючи особливу увагу Президента України Віктора Федоровича Януковича та Кабінету Міністрів України щодо підвищення якості надання освітніх послуг.

Олександр Петрович проаналізував сучасні тенденції розвитку медицини і медичної освіти в Україні, підкреслив зокрема: зменшення показників захворюваності та смертності всіма формами туберкульозу, зниження рівня захворюваності на СНІД, покращення демографічної ситуації тощо в Чернівецькій області та важливу роль в цьому процесі професорсько-викладацького складу Буковинського державного медичного університету.

«Якість освіти – основне завдання вищого навчального закладу» – Олександр Петрович озвучив основне кредо Міністерства освіти і науки України (Міністр Д.В. Табачник) і Міністерства охорони здоров’я (Міністр З.М. Митник). І в зв’язку з цим окреслено основні завдання щодо вдосконалення медичної освіти: розробка нових стандартів освіти, необхідність створення університетських клінік, удосконалення імунопрофілактики тощо.

Аналізуючи статус БДМУ в оцінці рейтингів університетів України «ТОП 200 Україна» за 2009 рік (62-ге місце) Олександр Петрович висловив впевненість у авторитетності та професійності професорсько-викладацького складу університету, про що свідчать і підсумки вступної кампанії 2010 року (конкурс до БДМУ становив 16.01 %).

Олександр Петрович Волосовець озвучив процедуру виборів претендента на посаду ректора Буковинського державного медичного університету, проінформував  про умови проведення конкурсу відповідно до статті 39 Закону України „Про вищу освіту”, надав біографічні дані щодо претендента на посаду ректора – в. о. ректора Буковинського державного медичного університету, завідувача кафедри гістології, цитології та ембріології Буковинського державного медичного університету, доктора медични
х наук, професора, Бойчука Тараса Миколайовича.

Головував на Конференції проф. Ходоровський Георгій Іванович.

Професор Бойчук Тарас Миколайович в своїй програмі дій ґрунтовно виклав власне бачення розвитку основних напрямків діяльності університету. Природно звучали пункти Програми щодо забезпечення високої якості освітньої, наукової та клінічної діяльності в університеті, актуальним було висвітлення механізму впровадження нових технологій активного навчання, практичної підготовки майбутніх спеціалістів. На думку  Тараса Миколайовича, на часі  є впровадження технологій дистанційної освіти та розширення спектру післядипломних освітніх послуг з урахуванням потреб Буковинського краю. Питання підбору науково-педагогічних кадрів та їх підготовки з числа кращих випускників магістратури та клінічної ординатури має бути приоритетним у діяльності кафедр. Важливим завданням у діяльності ректора університету є соціальний захист працівників та створення умов для продуктивної діяльності співробітників університету шляхом модернізації матеріально-технічної бази, розвитку інформаційно-телекомунікаційного середовища та накопичення електронних інформаційних ресурсів тощо. Безперечно, що славу університету мають складати наукові дослідження, тому необхідно спрямувати зусилля на розвиток всіх напрямків наукової діяльності (відновлення роботи Центральної науково-дослідної лабораторії, участь у грантах, міжнародних програмах, співпраця з науковими установами як Академії медичних наук, так і з науковими установами системи МОЗ та МОН України тощо). Найважливішим завданням є створення Університетської клініки, що в свою чергу дозволить створити сучасні умови для навчального процесу.

Професор Бойчук Тарас Миколайович визначив важливим напрямком створення таких умов праці, де кожен співробітник є мотивований і чітко розуміє свою роль і значимість в забезпеченні діяльності університету, а також питання оздоровлення  працівників та студентів.  В Програмі також були чітко визначені приоритетні завдання в діяльності студентського самоврядування в контексті проблем студентської молоді.

Програма викликала інтерес делегатів Конференції і відповіді на питання, які були поставлені претенденту на посаду ректора БДМУ професору Бойчуку Тарасу Миколайовичу, глибше розкрили механізми реалізації Програми в майбутньому. Таким чином, це переконало делегатів підтвердити високий ступінь довіри до професора Бойчука Тараса Миколайовича (97,6 % делегатів трудового колективу БДМУ проголосували «за»).

З вітальним словом виступили  заступник Голови Чернівецької обласної державної адміністрації Галиць Георгій Костянтинович, начальник Головного управління охорони здоров’я Чернівецької обласної державної адміністрації доц. Шкробанець Ігор Дмитрович, начальник Чернівецького міського управління освіти Малішевська Василина Семенівна.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати