• Українська
  • English
Студенти БДМУ розповідали чернівчанам як формувати аптечку
Студенти БДМУ розповідали чернівчанам як формувати аптечку

Студенти БДМУ розповідали чернівчанам як формувати аптечку

Просвітницький захід «Перевір свою домашню аптечку» зорганізували для чернівчан представники Української медичної студентської асоціації (ГО «УМСА») спільно з ВДНЗ України «Буковинський державний медичний університет».

 

Захід пройшов у торговому-центрі «Depot». Організатори акції – студенти– Юлія Карлійчук, голова локального представництва UMSA-Chernivtsi, Іванна Яремчук, національний координатор комітету SCORP, заступник голови локального представництва UMSA-Chernivtsi, Юлія Паранюк, голова комітету SCOPH, Богдан Гром, голова комітету SCOPE, Ольга Гонтарюк, Анна Дмитрук, Тамара Юречко, Фейсал Аль-Бдур, Лілія Артюхова, Олег Закутній та Смандич Віталій – асистент кафедри внутрішньої медицини, клінічної фармакології та професійних хвороб.

Майбутні медики в ігровій формі показали правильність формування аптечки. Студенти наголошували на важливості уважного ставлення до своєї домашньої аптечки, адже ліки, у яких закінчився термін придатності, або за наявності порушень умов зберігання можуть не лише не подіяти, а й нашкодити здоров’ю.

 Жителі міста отримали відповіді на питання, чому важливо приймати медикаменти лише за призначенням лікаря, та чому в жодному разі не можна приймати самостійно антибіотики.

Важливо також не розгубитися у разі виникнення непередбачуваної ситуації і зробити необхідне – це може не тільки запобігти тяжким наслідкам побутових травм чи травм внаслідок дорожніх аварій, а й врятувати життя.

Захід проводився в ігровій формі, всі охочі могли вкинути імпровізований медичний препарат до величезної аптечки – якщо вибраний препарат має бути в аптечці, він там залишиться, а якщо ні, аптечка його «викидала».

Також студенти наголосили на важливості вміння надати домедичну допомогу кожним громадянином, адже більшість смертей внаслідок непередбачуваних ситуацій стається до приїзду бригади швидкої медичної допомоги

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати