• Українська
  • English
Виробнича практика студентів-лаборантів БДМУ
Виробнича практика студентів-лаборантів БДМУ

Виробнича практика студентів-лаборантів БДМУ

На базі ОКУ «Лікарня швидкої медичної допомоги» навчально-лікувального центру «Університетська клініка» Вищого державного навчального закладу України «Буковинський державний медичний університет» проходить виробнича практика студентів медичного факультету №4, напряму підготовки «Лабораторна діагностика».
Буковинський державний медичний університет широко впроваджує в навчальний процес новітні технології з використанням сучасної лабораторної техніки, створивши з цією метою навчально-наукову лабораторію.
Удосконаленню практичної підготовки студентів сприяє оптимізація умов для їх безпосередньої роботи в навчально-науковій лабораторії університету та лабораторіях клінічної бази.
За рахунок впровадження автоматизованих методів лабораторної діагностики в багато разів зросла продуктивність: сучасна лабораторія нашого університету може за день виконати дослідження сотні біологічних проб по багатьом десяткам показників. Близько 90% роботи виконується на автоматичних аналізаторах і інших високотехнологічних приладах.
Майбутні фахівці з лабораторної діагностики мають змогу самостійно відпрацювати основні навики лабораторних досліджень в лабораторіях різного профілю, ознайомитись з посадовими обов’язками, правами, роботою лаборанта на різному медичному обладнанні, нормативно-технічною документацією. В цьому їм допомагають досвідчені колеги.
З перших днів виробничої практики юні спеціалісти зарекомендували себе з кращої сторони.
Виробнича практика на ІІІ курсі передбачає оволодіння навиками роботи в провідних сучасних лабораторіях: клінічної діагностики, клінічної біохімії, мікробіології, вірусології, імунології з мікробіологічною діагностикою, гігієною і екологією з гігієнічною експертизою санітарно-гігієнічних досліджень, здатність використовувати професійні знання та практичні уміння в проведенні  лабораторних досліджень при різних захворюваннях, знаходити рішення у професійній діяльності, мати достатню компетентність в методах самостійних досліджень, застосовувати методи діагностики для вимірювання структурних змін та порушених функцій організму, трактувати отриману інформацію, демонструючи доказове прийняття рішень.
матеріал підготувала: асистент кафедри догляду за хворими та ВМО Кшановська Г.А.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати