• Українська
  • English
23 квітня – Всеукраїнський день психолога
23 квітня – Всеукраїнський день психолога

23 квітня – Всеукраїнський день психолога

Життя людини – дуже непередбачуване і бурхливе. Іноді людині важко утримати тягар життєвих проблем на своїх плечах, і вона може втратити надію, віру в себе, а найголовніше – своє здоров’я. Уникнути цього нам допомагають мудрі поради досвідчених фахівців-психологів, чиє професійне свято – Всеукраїнський день психолога відзначається в Україні 23 квітня.

Психічне здоров’я є однією з складових соціального благополуччя людини, рівня її працездатності і фізичного комфорту. Впровадження біопсихосоціального поліпрофесіонального підходу до надання психіатричної допомоги значно розширює сферу застосування психологічних знань в медицині.

Останнім часом погіршується психічне здоров’я населення України. Збільшується кількість нервово-психічних розладів: невротичних, неврозоподібних, тривожних, депресивних станів, зокрема при соматичних захворюваннях. Основний чинник – зростаюче психологічне навантаження та хронічний стрес, що, в свою чергу, призводить до виникнення психосоматичних розладів і є причиною майже 80% захворювань. Загальнонауковою тенденцією розвитку сучасної медицини та психології стає інтеграція медичних, психологічних та соціологічних підходів до людини. У зв’язку з цим широкого визнання в медицині набуває цілісна біопсихосоціальна модель соматичних захворювань, – розповідає Наталія Карвацька, доцент кафедри нервових хвороб, психіатрії та медичної психології ім. С.М. Савенка Буковинського державного медичного університету.

Також з нагоди відзначення Всеукраїнського дня психолога на кафедрі психології та соціології відбувся “круглий стіл” на тему: “Перспективи розвитку спеціальності “Медична психологія” в системі вищих медичних навчальних закладів України” та проведені лекції серед студентів І-ІІ курсу медичного факультету №1 (спеціальність “Медична психологія”) та стоматологічного факультету.

Щиро вітаємо співробітників кафедри психології та соціології, кафедри нервових хвороб, психіатрії та медичної психології ім. С.М.Савенка Буковинського державного медичного університету, а також всіх психологів зі святом, зичимо здоров’я, процвітання і нових досягнень.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати