• Українська
  • English
Буковинську театральну весну відкрили студенти-медики – учасники народного аматорського театру Буковинського державного медичного університету
Буковинську театральну весну відкрили студенти-медики –  учасники народного аматорського театру  Буковинського державного медичного університету

Буковинську театральну весну відкрили студенти-медики – учасники народного аматорського театру Буковинського державного медичного університету

1 квітня народний аматорський студентський театр Буковинського державного медичного університету презентував прихильникам театрального мистецтва прем’єру вистави за п’єсою Михайла Старицького “За двома зайцями”, відкривши обласний фестиваль “Буковинська театральна весна”.

Відомий твір Старицького “За двома зайцями” має десятки постановок – на різних сценах українських театрів, різними режисерами, з різними акторами – відомими і не зовсім. Студенти БДМУ теж доторкнулися до цієї вічної класики, але запропонували глядачам власну інтерпретацію відомої класичної п’єси. Режисер спектаклю Валентина Головко по-своєму побачила відомий твір про горе-жениха, котрий хотів упіймати одночасно двох “зайців” у вигляді наречених. На завершення вистави Голохвастов зняв “модний одяг” і став сам кувати символічну “підкову щастя” без обману та хитрощів.

Глядачі побачили незвичну інтерпретацію легендарного твору Михайла Старицького, а головне, втілення відомих образів – Голохвастова, Проні Прокопівни, Галі, Секлети – майбутніми лікарями. Цікаво, що на відміну від своїх героїв, вони – студенти-медики, таки вміють втримати у своїх руках двох зайців. Адже і в університеті добре навчаються, і зі всією серйозністю віддаються студентському театру. Безперечно участь у студентському театрі, як і в багатьох інших художніх студіях університету має величезне значення для формування студента як лікаря-фахівця.

Головні ролі у спектаклі зіграли: Андрій Чиняков (студент 6 курсу) у ролі Голохвастова, Юлія Білоока (студентка 3 курсу) у ролі Проні Прокопівни, Анастасія Чинякова (студентка 6 курсу) у ролі Галі, Вероніка Раца (студентка 6 курсу) у ролі Секлети, Юрій Дудчак (лікар-інтерн, спеціальність “Акушерство і гінекологія”) у ролі Прокопа Свиридова.

Режисера, акторів студентського театру привітав з успішною прем’єрою Т.М. Бойчук, ректор університету, який подякував учасникам вистави за майстерну гру та побажав нових успіхів і у навчанні, і у творчості.

Аматорський студентський театр БДМУ існує вже більше 7 років, цьогоріч він отримав звання народного. У виконанні акторів театру уже багато постановок і цього разу студенти-медики порадували глядачів оригінальною постановкою, майстерною акторською грою та чудовим музичним супроводом, подарували своїм шанувальникам гарний настрій.

Глядачі із захопленням спостерігали за історією Свирида Голохвастова, Проні Прокопівни та Галі, переживали за долю сценічних персонажів, супроводжували виступ акторів тривалими оплесками.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати