• Українська
  • English
Акції в рамках Міжнародного дня боротьби зі СНІДом
Акції в рамках Міжнародного дня боротьби зі СНІДом

Акції в рамках Міжнародного дня боротьби зі СНІДом

Упродовж минулого тижня в рамках Міжнародного дня боротьби зі СНІДом та порозуміння з ВІЛ-позитивними людьми, колективом кафедри внутрішньої медицини та інфекційних хвороб (асистентами к.мед.н. Соколенко М.О., к.мед.н. Пудяк Х.І., к.мед.н. Баланюк І.В., к.мед.н. Андрущак М.О., Колотило Т.Р. та Рудан І.В.) та за ініціативи декана медичного факультету №1 професора Москалюка В.Д. було проведено низку інформаційно-просвітницьких заходів. Активно долучились до цієї роботи й студенти 5-6 курсів медичних факультетів.

Зокрема, відбулося чергове засідання студентського наукового гуртка, де обговорили проблему поширення ВІЛ-інфекції в Україні та Чернівецькій області. Особливу увагу звернули на імунопатогенез та прояви ВІЛ-інфекції залежно від клінічної стадії, послідовність специфічної діагностики, принципи етіотропної терапії та постконтактної профілактики недуги. Обговорювалися й важливі біоетичні та юридичні аспекти ВІЛ-інфекції. Для кращої наочності, з метою легшого засвоєння матеріалу, гуртківцям представили тематичний фільм. Кожен з присутніх мав змогу поставити запитання та отримати ґрунтовну відповідь.

Також на кафедрі для студентів були організовані круглі столи, де викладачі надали їм змістовну інформацію щодо захворюваності на ВІЛ-інфекцію, методи профілактики поширення даного захворювання, цікаві випадки з власної практики.

Читайте також: 1 грудня – День боротьби зі СНІДом

Була організована й тематична просвітницька акція, яка мала на меті популяризацію знань щодо безпечної поведінки, надання населенню вичерпної інформації про ВІЛ-інфекцію та підвищення мотивації людей до тестування на ВІЛ. З цією метою студенти та викладачі розповсюджували підготовлені кафедрою флаєри серед жителів та гостей нашого міста.

Куратори кафедри медичної та фармацевтичної хімії Панасенко Н. В., Панімарчук О. І., Барус М. М провели інформаційну годину «Не дай СНІДу шанс» для студентів фармацевтичного факультету. Метою заходу було привернути увагу студентів до вирішення проблеми епідемії, дискримінації ВІЛ-інфікованих, толерантного ставлення до них.

Викладачі розповіли про джерела захворювання, шляхи передачі та діагностика небезпечної інфекції.

Викладач кафедри мікробіології та вірусології Гаврилюк О. І. пояснила особливості будови збудника ВІЛ-інфекції, його реплікації та лабораторної діагностики.

Присутні переглянули відеофільм «Життя на повну силу».

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати